- info@ahanat.com
- ۰۲۱-۴۷۲۳۸۰۰۰
قیمت ورق وابستگی زیادی به متغیرهایی همچون گرید آلیاژی، فرایند تولید، قیمت مواد اولیه، ضخامت و عرضه و تقاضا دارد.
لذا برای هر یک از انواع ورق فولادی باید تماما این پارامترها را در نظر گرفت. بنابراین به طور مجزا قیمت انواع ورق فولادی پر کاربردی از قبیل ورق سیاه، روغنی و مشتقات آنها در لیست ذیل گردآوری گردیده است.
لازم به ذکر است قیمت انواع ورق ( قیمت ورق آلیاژی ، ورق رنگی ، اسیدشوئی ، آجدار ، آلومینیوم ، قیمت ورق گالوانیزه ، قیمت ورق سیاه ، روغنی ، قیمت ورق استیل ) به صورت روزانه در وبسایت آهنات در دسترس می باشد.
در این صفجه می خواهیم شما را با یکی دیگر از محصولات مهم مورد استفاده در صنایع مختلف و ساختمان سازی آشنا کنیم. در حال حاضر بیشتر محصولات فلزی و فولادی به صورت ورق های فولادی تولید می شوند که هر کدام برای موارد و قسمت های مختلف استفاده می شود.
ورق های ساختمانی و فلزی دارای ترکیبات مختلفی هستند که هر کدام در بخش های مختلف صنعت و ساختمان استفاده می شود. تمامی ورق های فولادی و فلزی دارای خواص فیزیکی و ساختاری خاصی هستند که بر اساس آن در بخش های مختلفی استفاده می شود. در ادامه می خواهیم اطلاعاتی در مورد انواع ورق ساختمانی در اختیار شما قرار دهیم.
در بین انواع ورق ساختمانی ورق سیاه پرکاربردترین آنهاست. در مورد نام ورق سیاه، باید بدانید که این نام فقط یک اصطلاح در بازار فولاد داخلی است و خبری از رنگ سیاه نیست و چون این ورق براق و صیقلی نیست به آن سیاه می گویند.
تولید ورق سیاه، به روش نورد گرم انجام می شود، شمش فولاد قبل از ذوب تا دمای معینی گرم شده و به صورت خمیری در می آید و سپس وارد مرحله نورد می شود که به آرامی پهن شده و به صورت مکعبی در می آید.
در طی این فرآیند به دلیل دمای بالای شمش فولاد، مسیر فرآیند با آب خنک می شود و پس از هر فرآیند نورد، مواد تخلیه شده از هر فرآیند مجددا وارد کوره می شود تا به دمای مناسب برسد.
در هر مرحله فاصله غلتک ها کمتر می شود تا اینکه در مرحله آخر فاصله غلتک ها به ضخامت ورق می رسد.
ورق سیاه کاربردهای زیادی دارد اما به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- بدنه خودروها
۲- ورق کف خودرو
۳- لوله درز دار
۴- انواع پروفیل
۵- ساخت تانکر
۶- کشتی سازی
نام ورق روغنی نیز مانند ورق سیاه ربطی به سطح روغنی این نوع ورق ندارد بلکه به دلیل صافی و براق بودن سطح این نوع ورق در بازار به آن ورق روغنی می گویند. فرآیند تولید ورق روغنی با روش نورد سرد انجام می شود و دلیل براق بودن محصول نهایی نیز همین روش تولید می باشد.
هدف از تولید این ورق دستیابی به کیفیت سطح بالا و تولید ورق هایی با ضخامت کمتر می باشد. روش تولید ورق روغنی به این صورت است که خروجی فرآیند نورد گرم (پس از سرد شدن) وارد فرایند اسید شویی می شود، پس از این فرآیند، ورق روغنی کاری کامل می شود و مجدداً کلاف پیچ میگردد.
در مرحله بعدی کلاف در یک نورد سرد (معمولاً رفت و برگشتی) قرار می گیرد تا فرآیند نورد آغاز شود. در طی این فرآیند ورق از طریق رول در دمای محیط خنک می شود و این روند تا رسیدن به ضخامت مورد نظر ادامه می یابد.
در نهایت ورق کلاف را دوباره پیچ می کنند. فرآیند کلاف پیچ کردن ورق روغنی در این مرحله برای کاهش تنش ناشی از پیچش و برش سیم پیچ انجام می شود. در برخی از واحدهای صنعتی نیز فرآیند پاکسازی الکترولیتی به منظور حذف چربی و آلودگی های سطحی تولید شده در هنگام نورد سرد انجام می شود.
بستری برای تولید ورق گالوانیزه
تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز
روکش محصولات مانند روکش یخچال
تولید لوله
از دیگر انواع ورق ساختمانی ، ورق اسید شویی است. پس از تولید ورق در فرآیند نورد گرم، به دلیل دمای بالای ورق و پاشش مداوم آب به سطح در طول فرآیند نورد برای خنک شدن، اکسید آهن بر روی سطح ورق تشکیل می شود.
حال برای از بین بردن پوسته اکسید روی سطح ورق، تحت عملیات اسید شویی قرار می گیرد.
فرآیند اسید شویی به این صورت است که ورق را در دستگاه مربوطه قرار داده و وارد خط اسید شویی می کنیم. در خط اسید شویی، ورق ها از یک مخزن اسید (معمولا اسید کلریدریک) عبور داده می شوند و پس از اتمام دوباره به صورت کلاف جمع آوری می شوند.
کاربرد ورق اسید شویی
پایه تولید ورق روغنی
تولید خطوط لوله نفت و گاز
استفاده در صنعت کشتی سازی
تولید رینگ و شاسی خودرو
از آنجایی که خوردگی و زنگ زدگی ورق های فولادی همواره یکی از عوامل مورد توجه بوده و از طرفی تولید فولاد ضد زنگ و پانل های ساختمانی مقاوم در برابر خوردگی برای مصارف صنعتی مقرون به صرفه نیست، ورق های گالوانیزه تولید و ساخته می شوند.
روش های مختلفی برای پوشش ورق های ساختمانی وجود دارد، اما ورق گالوانیزه اقتصادی ترین روش است.
برای تولید ورق های گالوانیزه از ورق های روغنی استفاده می شود که با فرو بردن ورق روغنی در حوضچه مذاب روی غوطهور می کنند تا فلز روی به ضخامت مورد نظر روی سطح ورق قرار گیرد.
یکی از مزایای ورق گالوانیزه مقاومت در برابر خوردگی آن در محیط های اسیدی و مرطوب است و ورق ها در معرض خوردگی و آسیب پذیری ناشی از خراش های سطحی (به اندازه ضخامت روی) خورده و آسیب پذیر نمی شوند.
۱- تولید لولههای انتقال آب
۲- تولید کابینت
۳- مخازن نگهداری آب
۴- تولید سقف سوله
یکی دیگر از انواع ورق ساختمانی، ورق رنگی است. ورق رنگی در واقع یک ورق گالوانیزه است که با پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشیده شده است. تولید و فروش ورق های رنگی استیل در ۱۵ رنگ پرکاربرد
در تولید سایبان، آلاچیق و زیر شیروانی، تولید لوازم خانگی و اداری، ساخت تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد.
فرآیند تولید ورق فولادی رنگی بدین صورت است که ابتدا کویل گالوانیزه را وارد قسمت آماده سازی ورق می کنیم و چربی و ناخالصی های سطح ورق را تمیز می کنیم.
در مرحله بعد ورق از غلتک های برس کار عبور می کند تا سطح ورق کاملا صاف و یکدست شود.
پس از این مرحله سطح ورق با آب شسته و با هوای داغ خشک می شود.
پس از آماده شدن، ورق به مرحله رنگآمیزی می رود. البته از آنجایی که رنگ ورق های ساختمانی الکترواستاتیکی است برای رنگ آمیزی از اصطلاح رنگ آمیزی صرفه استفاده می شود و خبری از رنگ های مایع و برس و قلم مو نیست.
فرآیند پوشش به این صورت است که یک پوشش پلیمری به صورت پودر روی سطوح بالایی و پایینی ورق پاشیده می شود و سپس ورق وارد کوره می شود.
پس از سرد شدن ورق، پوشش نهایی (که می تواند مواد مختلفی مانند پلی استر، اپوکسی، پلی وینیل کلراید یا پلی اورتان باشد) با غلتک به سطح و کف ورق زده می شود، پس از این مرحله، پوشش دوباره وارد مرحله پخت می شود.
قابل استفاده در صنعت ساخت و ساز مانند سقف و نماهای داخلی و خارجی ساختمان
صنعت فلز
تولید لوازم خانگی
صنایع حمل و نقل مانند واگن، وسایل نقلیه سنگین و…
ورق آجدار به انواع ورق ساختمانی اطلاق می شود که برجستگی های هندسی به ترتیب معین روی سطح آن وجود دارد.
از آنجایی که ورق های ساختمانی عموماً مسطح هستند، امکان حرکت کردن یا قرار دادن سایر اجسام بر روی آنها وجود ندارد و هر چیزی می تواند به راحتی روی آنها بلغزد، به همین منظور و با هدف فراهم کردن امکان حرکت بر روی سطوح فولادی ورقهای آجدار تولید میشوند.
ورق های آجدار را می توان از ورق های سیاه و ورق های روغنی (بسته به محل استفاده) تهیه کرد. دستگاه آج زنی دارای غلتکی با اشکال مشخص و استاندارد است که با عبور ورق از بین این غلتکها برآمدگیهای موردنظر درون ورق ایجاد میگردند.
۱- کف عرشه کشتیها
۲- پله های اضطراری
۳- کف پله های عابر پیاده
۴- کف اتاق کامیون یا ون
۵- سطح تجهیزات صنعتی
ورق آلیاژی یکی دیگر از ورق های مورد استفاده در صنایع مختلف است. آلیاژ به معنای «ترکیب کردن» است؛ وقتی چندین فلز یا عنصر را با هم ترکیب میکنید تا محصولی حاوی چند ماده اولیه تولید کنید، یک محصول آلیاژی میسازید. همین امر در مورد ورق آلیاژی نیز صادق است.
ورق آلیاژی با عناصر مختلف ترکیب شده و به اشکال مختلف به بازار فولاد عرضه می شوند.
تولید ورق های آلیاژی به طور کلی به دو دسته نورد سرد و نورد گرم تقسیم می شود. به طور کلی این نوع ورق ساختمانی در دو نوع کلاف و ورق در بازار موجود است.
ورق آلیاژی انواع مختلفی دارند.
ورق آلیاژی برنج، ورق آلیاژی برنز، ورق آلیاژی قلع، ورق آلیاژی حاوی عناصر گران قیمت از مهمترین انواع ورق ساختمانی هستند. همانطور که قبلا ذکر شد، انواع مختلفی از ورق آلیاژی وجود دارد که هر کدام اهداف متفاوتی را انجام می دهند.
۱- ساخت کشتی یا وسائل دریایی
۲- صنعت هواپیماسازی
۳- صنایع پتروشیمی، نفت یا گاز
۴- مخازن حمل سوخت
ورق استیل ورقی ساختمانی است که به دلیل آلیاژهای به کار رفته در آن دارای خواص مکانیکی می باشد.
این ورق دارای خواص مختلفی مانند ضد زنگ، قابل بازیافت، سختی بالا و استحکام بالا می باشد. در یک ورق فولادی عناصر مختلفی وجود دارد و در آن ورق فولادی با درصد های متفاوتی استفاده می شود.
این عناصر منجر به خواص مکانیکی حرارتی، شکل پذیری و افزایش مقاومت در برابر خوردگی خواهند شد.
شایان ذکر است که کشور ما ورق فولادی تولید نمی کند و کشورهایی مانند چین، تایوان و آفریقای جنوبی معمولا تولید کننده انواع ورق فولادی هستند. همانطور که قبلا ذکر شد مهمترین ویژگی این ورق ها خاصیت ضد زنگ بودن آنهاست. از دیگر ویژگی های مثبت ورق فولادی می توان به قابلیت بازیافت، سختی بالا و استحکام ورق فولادی اشاره کرد.
۱- ساخت انواع لوازم خانگی
۲- صنایع غذایی
۳- ساخت بدنه وسائل نقلیه مانند خودرو، هواپیما یا کامیونها
ا۴- نوع تانکر
۵- قابل استفاده برای ظروف آشپزخانه مانند قاشق، چنگال و ….
ورق آلومینیوم به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع ورق ساختمانی دارای استحکام کم و وزن سبک می باشد. این ورق انواع مختلفی دارد و در شرایط مختلف قابل استفاده است. این نوع ورق با فرآیند نورد گرم تولید می شود.
روش تولید ورق آلومینیوم به این صورت است که شمش آلومینیوم را در دمای بالا گرم می کنند و سپس آن را از غلتک ها عبور می دهند و در نتیجه ضخامت ورق آلومینیوم را کاهش می دهند. در نهایت محصول را به شکل ورق یا رول می پیچند.
ورق های آلومینیومی در سری های ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ موجود است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.
ورق های آلومینیوم سری ۶۰۰۰ با نام های سیلیکون و منیزیم شناخته می شوند و به طور کلی این دو عنصر دو عضو اصلی آلیاژهای سازنده این ورق ها هستند. اما ورق آلومینیومی سری ۵۰۰۰ در برابر خوردگی آب شور مقاومت بیشتری دارد و مدل های مختلفی در بازار موجود است.
۱- صنعت حمل و نقل
۲- صنعت نظامی
۳- صنعت داروسازی
۴- ساخت انواع لوازم خانگی
۵- مخزن ذخیره سوخت
۶- روش شکل دهی ورق
از روش های شکل دهی انواع ورق ساختمانی ، رول فرمینگ می باشد.رول فرمینگ یک روش شکل دهی ورق قابل اعتماد و اثبات شده است که برای کاربردهای مدرن ایده آل است.
یکی دیگر از روش های شکل دهی ورق، هیدروفرمینگ است.
برای فرم دهی ورق در روش هیدروفرمینگ ابتدا مواد اولیه را در قالب ریخته و سپس مایع را پس از بسته شدن قالب تحت فشار زیاد به داخل قالب تزریق می کنند تا شکل قالب را به مواد داخلی بدهد. در نهایت پس از باز کردن قالب و تخلیه مایع، قطعه کار از قالب خارج می شود.
همچنین از روش هایی که برای فرم دهی ورق های فولادی استفاده می شود، برشکاری ورق است.
روش های مختلفی برای ساخت ورق فلزی وجود دارد. فرآیند جداسازی ورق فلز برای تولید محصول را برشکاری ورق می گویند. یکی از فرآیندهای شکل دهی فلز، برشکاری و خمش ورق است که در صنعت به روش های مختلفی انجام می شود.
برشکاری ورق انواع مختلفی دارد که یکی از آنها برش لیزری است. برش لیزری یکی از کارآمدترین روش های برش ورق فلز است. برای بسیاری از پروفیل های آهنی، برش لیزری بهترین گزینه است.
تسمه و ورق های آهنی از محصولاتی هستند که در صنعت ساختمان استفاده می شود. هر دو به شکل ورق های برش داده شده در انواع مختلف و جنس های گوناگون در بازار عرضه می شود.
ورق ها در ساخت سازه های پیش ساخته اهمیت زیادی دارند. از پوشش سقف و دیوار گرفته تا پوشش کف و در و پنجره. به عنوان مثال از ورق های پانلی برای ساخت انواع کانکس ها و کانتینر ها که سقف و دیوار این سازه ها را به خوبی می پوشانند استفاده می شود.
به طور کلی هر یک از ورق های فوق دارای نقش و جایگاه خاصی در صنعت سازه های پیش ساخته می باشد که نشان دهنده کاربرد گسترده آنها در دنیای مدرن امروزی است.
ابعاد، ضخامت و نوع ورق از مهم ترین عوامل در این قیمت گذاری است. در بحث بعد و ضخامت مشخص است که هر چه ابعاد بزرگتر و ضخامت بیشتر باشد قیمت ورق ساختمانی بالاتر می رود.
با این حال، هنگام بحث در مورد انواع ورق سازی شرایطی وجود دارد. قیمت ورق ساختمانی بسته به اینکه از چه فناوری و تکنیکی برای ساخت ورق استفاده شده است متفاوت خواهد بود.
فولادی ساختمانی ، فولادی ضدزنگ ، آلیاژ آلومینیوم و … از انواع مختلف ورق هستند که از لحاظ سطح شامل سطوح آجدار، صاف ، خش دار و … می باشند.
امروزه به دلیل نوسانات شدید ارز و افزایش تقاضا برای مصرف صنعتی، قیمت ورق ها در حال افزایش است. عامل مهم دیگری که این قیمت ها را پنهان می کند، بازار جهانی است. تحریم ها واردات ورق ها را ممنوع کرده است، بنابراین انواع ورق ساختمانی وارداتی در بازار کمتر یافت می شود و ورق های موجود با قیمت های بالا به فروش می رسد.
در سال های اخیر با تشدید تحریم های اقتصادی، قیمت روز ورق ساختمانی هر روز در نوسان بوده است. به عبارت دیگر نرخ ارز، تعرفات کمرگی، قیمت های جهانی فولاد و سنگ آهن، تورم و …به طور مستقیم قیمت روز ورق های ساختمانی را تغییر می دهد.
افزایش قیمت حامل های انرژی یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت امروز ورق های ساختمان است. تغییرات فصلی بر عرضه و تقاضا و در نهایت بر قیمت انواع مقاطع فولادی تاثیر می گذارد.
به عنوان مثال، فرا رسیدن فصل گرما بحران کمبود آب و برق را به همراه دارد. در ماه های سردتر، فعالیت ساخت و ساز کاهش می یابد و تقاضای داخلی کاهش می یابد.
ورق فولادی یکی از پرمصرف ترین محصولات پانل ساختمانی است و در انواع، اندازه ها و ضخامت های مختلف تولید می شود و بسته به نوع آن کاربردهای متفاوتی دارد.
قیمت ورق ساختمانی بسته به ضخامت محصول، روش تولید و کارخانه تولید متفاوت است. در این مقاله با انواع ورق ساختمانی ، کاربرد آنها و نحوه شکل گیری این محصول آشنا شدیم.
لینکدین آهنات را دنبال کنید.
آهنات یک فروشگاه آنلاین خانواده محصولات فولادی است که برای خرید امن، آســان و به صـــرفه مخاطبان خود ســـعی در ارائه خدمات قیمت دهی نامحدود ورقابتی و همچنین تضمین کیفیت محصولات ارسالی دارد
All Rights Reserved By Ahanat.com – 2022
آهنات یک فروشگاه آنلاین خانواده محصولات فولادی است که برای خرید امن، آســان و به صـــرفه مخاطبان خود ســـعی در ارائه خدمات قیمت دهی نامحدود ورقابتی و همچنین تضمین کیفیت محصولات ارسالی دارد
All Rights Reserved By Ahanat.com – 2021