پروفیل لنگه دری چیست ؟

پروفیل لنگه دری

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

معرفی پروفیل لنگه دری

پروفیل لنگه دری مدل دیگری از پروفیل می باشد. درها و پنجره ها ، بازشو های یک ساختمان هستند و با مکانیزم خاصی در جای خود ثابت می شوند. پروفیل ها با اشکال خاص برای نصب درب و پنجره مورد نیاز خواهد بود.

مطالب مرتبط :
قیمت پروفیل زد ( z )

انواع فولاد پروفیل برای در و پنجره شامل پروفیل چهارچوب فرانسوی، پروفیل کلافی و پروفیل سپری و پروفیل لنگه دری می باشد. در ادامه این مقاله به بررسی این پروفیل و معرفی انواع آن می پردازیم.

انواع پروفیل لنگه دری

پروفیل لنگه دری

این پروفیل یکی از مهمترین انواع پروفیل درب و پنجره است که کاربردهای فراوانی در صنعت ساختمان و سایر صنایع دارد. این پروفیل در بازار با نام پروفیل ۵۰۸ نیز شناخته می شود. این پروفیل در رده پروفیل ‌های بسته قرار دارد. این پروفیل دارای دو لبه است که در بالا و پایین در طرفین مخالف پروفیل قرار می گیرند. مهمترین کاربرد این پروفیل در ساخت چهارچوب در و پنجره است اما در صنایع مختلف کاربردهای دیگری نیز دارد. این پروفیل با ضخامت های بین دو تا چهار میلی متر در بازار موجود است و از نظر جس و متریال به کار رفته در ساخت آن متفاوت است.

این محصول یکی از آن مقاطع فولادی است که به طور مداوم مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن محدود به زمان یا مکان خاصی نیست. بنابراین، این نوع پروفیل باید از مواد بسیار بادوام ساخته شود. یکی از مواد مورد استفاده برای این پروفیل فولاد است. فولاد آلیاژی سبک و قوی است و سختی و فشار زیادی را تحمل می کند، بنابراین این پروفیل فولادی برای صنایع مختلف استفاده می شود. البته امروزه این پروفیل در انواع مختلف و با استفاده از مواد مختلف تولید می شود و در صنعت ساختمان نیز استفاده می شود.

روش ‌های تولید پروفیل لنگه دری

این محصول به روش های مختلفی تولید می شود و روش انتخاب شده بر کیفیت نهایی محصول تأثیر می گذارد، بنابراین لازم است اطلاعاتی در مورد این روش ها به دست آورید.

روش اول

در روش اول تولید این پروفیل ابتدا یک ورق مناسب برای تولید این پروفیل انتخاب می شود. ورق انتخابی برای تولید این نوع پروفیل صفحه ورق سیاه (۳۷ST) می باشد مشروط بر اینکه ماده مورد استفاده برای تولید این پروفیل آهن باشد. ورق های سیاه ابتدا در داخل غلتک های نورد قرار می گیرند و از مسیرهای خاصی عبور می کنند تا در نهایت به شکل دلخواه در بیایند. بعد از آن، این پروفیل که محصول نهایی است به اندازه های مختلف برش داده می شود. لازم به ذکر است که ابعاد پروفیل لنگه دری در این نوع تولید به سفارش مشتری بستگی دارد و محدودیتی برای آن وجود ندارد.

روش دوم

بر خلاف روش اول که در آن از ورق با ضخامت مشخص استفاده می شود، در روش دوم این پروفیل، ماده اصلی مورد استفاده بلوک های فلزی است. در این روش ابتدا بلوک ها را در داخل کوره قرار می دهند و پس از رسیدن به دمای مورد نظر در داخل غلتک قرار می گیرند تا ورق مورد نیاز آماده شود. در اینجا ضخامت پروفیل با توجه به ضخامت در نظر گرفته شده برای ورق تعیین می شود. هنگامی که ورق سرد شد، آن را بازپخت می ‌کنند و دوباره نورد سرد می شود. در نهایت، ورق با عبور از غلتک ها شکل نهایی پروفیل لنگه دری را به خود می گیرد.

مشخصات پروفیل های لنگه دری

هر پروفیل لنگه‌دری تولید شده بسته به نوع ماده اولیه و ورق فولادی استفاده شده در تولید آن دارای ویژگی های خاصی می باشد.
ویژگی‌ های ظاهری
ویژگی‌ های شیمیایی

شکل و ظاهر این محصول به صورتی است که به راحتی می توان آن را از سایر پروفیل ها تشخیص داد. وجود دو حاشیه در دو طرف پروفیل از ویژگی های فیزیکی آن است. در واقع وجود این مرزها باعث تثبیت پروفیل در چهارچوب می شود.

به دلیل استفاده از ورق سیاه St37 در تولید این پروفیل دارای خواص شیمیایی مشابه ورق سیاه می باشد. در نتیجه به دلیل کم کربن بودن این نوع ورق، این پروفیل از استحکام بالایی برخوردار خواهد بود.
عملیات جوشکاری، قابلیت رنگ آمیزی و تولید در رنگ های مختلف از جمله قابلیت هایی است که به دلیل این خاصیت شیمیایی در این پروفیل ایجاد می شود.

بسته ‌بندی پروفیل های لنگه دری

یکی از مهمترین نکات در مورد این پروفیل نوع بسته بندی آن است. برای بسته بندی این نوع پروفیل از تسمه های مخصوص استفاده شده و تمامی نکات ایمنی و کیفی رعایت می شود. بسته ‌بندی این پروفیل حاوی پلاک هایی است که اطلاعات محصول را داراست. این اطلاعات باید شامل موارد زیر باشد:
شماره بسته
شناسه پروفیل
علامت تایید QC
نام تجاری یا علامت سازنده پروفیل

انواع پروفیل لنگه دری

این پروفیل بسته به مواد مورد استفاده برای تولید آن به چندین نوع مختلف طبقه بندی می شود. در زیر انواع پروفیل لنگه دری با توجه به جنس آنها آورده شده است.

پروفیل لنگه دری آهنی

یکی از انواع این پروفیل نوع آهنی و فولادی آن است. ماده ای که برای تولید این نوع پروفیل استفاده می شود، همانطور که گفته شد، ورق آهنی یا بلوک آهنی است. پروفیل آهنی یا فولادی، مقاومت در برابر ضربه و رنگ پذیری بسیار بالایی دارد، اما در عوض این پروفیل وزن آهن زیادی داشته و مقاومت نه چندان بالایی در برابر خوردگی دارد. اما این نوع پروفیل عایق صوتی و حرارتی خوبی نیست و به همین دلیل دامنه کاربرد آن محدود است.

پروفیل لنگه دری چوبی

نوع دیگری از این پروفیل، پروفیل های ساخته شده از چوب است. پروفیل های لنگه دری چوبی عایق های حرارتی و صوتی خوبی هستند و همچنین جذابیت و جلوه خاصی به محیط می بخشند. این نوع پروفیل قابلیت رنگ آمیزی نیز دارد و در رنگ های مختلف قابل تولید می باشد. پروفیل لنگه دری چوبی ، علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال این نوع پروفیل مقاومت خوبی در برابر ضربه ندارد و در صورت آتش سوزی به راحتی شعله های آتش را پراکنده می کند. همچنین این پروفیل در صورت عدم عایق کاری به راحتی می تواند پوسیده و خورده شود. همچنین، پروفیل های لنگه دری چوبی می تواند محل زندگی حشرات و موریانه ها باشند. به این دلایل برای استفاده از این نوع پروفیل باید کاملا ایزوله شده و هر از چند گاهی این عمل تکرار شود.

پروفیل لنگه دری کامپوزیتی

کامپوزیت نوع دیگری از مواد است که برای ساخت پروفیل های مختلف مانند پروفیل های لنگه دری استفاده می شود. (PVC) و (UPVC) دو نوع ماده شیمیایی هستند که از ترکیب نفت و کلرید سدیم تولید می شوند و برای تولید اجزای مختلفی مانند پروفیل های لنگه دری استفاده می شوند. لازم به ذکر است که پروفیل یو پی اس نسخه اصلاح شده پروفیل پی ‌وی ‌سی است.

این پروفیل مقاومت بیشتری در برابر نور خورشید دارد و رنگ آن در برابر نور خورشید تغییر نمی کند. پروفیل لنگه دری کامپوزیتی نسبت به سایر انواع فلز و چوب متنوع تر است و به روش اکستروژن تولید می شود. ضخامت این پروفیل ‌ها می تواند بین دو تا هشت میلی متر باشد.

پروفیل لنگه دری کامپوزیتی بسیار مقرون به صرفه بوده و از امنیت بالاتری برخوردار است. این امر مورد توجه مهندسان و پیمانکاران ساختمان و سایر صنایع قرار گرفته است. پروفیل های لنگه دری کامپوزیتی به راحتی نگهداری و تمیز می شوند و به دلیل وزن کم نصب و کار با آن آسان است. این پروفیل مقاومت بسیار بالایی در برابر اشتعال و خوردگی دارد و بدون نگرانی از زنگ زدگی و پوسیدگی با آب قابل شستشو است. پروفیل لنگه دری کامپوزیتی دارای استحکام بسیار بالا، کیفیت عالی، عمر طولانی پوشش و رنگ می باشد.

مهمترین مزیت پروفیل لنگه دری کامپوزیتی این است که یک عایق صوتی و حرارتی عالی است و در نتیجه عملکرد خوبی در برابر مصرف انرژی دارد. این پروفیل قابل بازیافت است و به محیط زیست آسیب نمی رساند.

پروفیل لنگه دری آلومینیومی

ارزان ترین و محبوب ترین نوع این پروفیل، مدلی است که از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است. از این نوع پروفیل برای ساخت انواع درب و پنجره دوجداره استفاده می شود که امروزه در ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل آلومینیومی علاوه بر استحکام بالا، از ظرافت و زیبایی قابل توجهی نیز برخوردار است و می تواند نازکتر و انعطاف پذیر تر تولید شود. این نوع پروفیل مانند پروفیل UPC قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست است.

با تمام مزایایی که پروفیل‌ لنگه دری آلومینیومی دارد، اما انتخاب خوبی برای صرفه جویی در انرژی نیست. از آنجایی که آلومینیوم به جوش حساس است، برای اتصالات از چسب های قوی استفاده می شود، اما این چسب ها دوام زیادی ندارند. از رنگ های پودری برای رنگ آمیزی پروفیل های لنگه دری آلومینیومی نیز استفاده می شود.

استانداردهای تولید پروفیل لنگه دری

از آنجایی که این پروفیل در حال استفاده مداوم است، باید طبق استانداردهای مشخص تولید و عرضه شود. در ایران برای تولید این پروفیل از استانداردهای ملی به شماره های ۷۳۳۸ و ۷۳۳۶ استفاده می شود. البته در برخی از کارخانه ها این پروفیل طبق استاندارد هند IS 4351 تولید و عرضه می شود.

انواع پروفیل لنگه

کاربردهای پروفیل لنگه دری

این پروفیل کاربردهای زیادی دارد و تقریباً در هر صنعتی استفاده می شود. مهمترین کاربرد این پروفیل در ساخت انواع قاب و پنجره پروفیل می باشد. البته از این پروفیل برای ساخت چهارچوب فرانسوی نیز استفاده می شود که از نوع پروفیل در و پنجره نیز می باشد. این نوع پروفیل برای ساخت و تولید درب و پنجره های ساخته شده از فولاد، چوب، مواد کامپوزیت و آلومینیوم استفاده می شود. این پروفیل همچنین در ساخت نرده های فولادی، گوشه پله ‌ها،‌ گوشه دیواره‌ های کارخانه و سوله و موارد مشابه کاربرد فراوانی دارد.

نقش پروفیل لنگه دری در صنعت ساخت و ساز

پروفیل مقاطع فولادی توخالی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. انواع پروفیل گالوانیزه، مبلی، صنعتی، ساختمانی به اشکال مختلف تولید و به بازار عرضه می شود. یکی از پرکاربرد ترین انواع پروفیل، پروفیل مورد استفاده در ساخت درب و پنجره است که به پروفیل لنگه دری معروف است. پروفیل لنگه‌دری با نام ۵۰۸ نیز در بازار فولاد تولید و به فروش می رسد. این پروفیل یکی از چهار نوع پروفیل (پروفیل سپری، پروفیل زوار یا فرانسوی، پروفیل کلافی و پروفیل لنگه دری) است که در ساخت درب و پنجره استفاده می شود.

ابعاد پروفیل لنگه دری

پروفیل لنگه‌دری یا دو لبه یا ۵۰۸ در اندازه ها و ضخامت های مختلف تولید می شود. ضخامت تولید این محصول دو تا چهار میلی متر می باشد. هر کدام از این اندازه ها کاربرد متفاوتی دارند. پروفیل لنگه‌دری با ضخامت ۲ میلی متر در ساخت درب و پنجره های معمولی و پروفیل لنگه‌دری با ضخامت ۴ میلی متر در ساخت درب و پنجره های بزرگ برای استفاده در برج ها و ساختمان های بزرگ استفاده می شود. این محصول به صورت شاخه ای ساخته می شود. طول هر شاخه از شش تا دوازده متر می رسد.

چه عواملی بر قیمت پروفیل لنگه دری تاثیر می گذارد؟

هر گونه نوسان قیمت در بازار آهن و فولاد ممکن است بر قیمت این پروفیل تاثیر بگذارد. این نوع تاثیر به طور مداوم بر قیمت این پروفیل اثر می گذارد. بنابراین قبل از خرید این پروفیل باید قیمت آهن و فولاد را بدانید. در این صورت می توانید یک خرید موفق و مناسب داشته باشید. قیمت این پروفیل تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله قیمت جهانی فولاد، نوسانات قیمت ارز و عرضه و تقاضا قرار دارد.

پروفیل لنگه دری نوعی پروفیل برای درب و پنجره است که با استفاده از مواد مختلفی مانند چوب، کامپوزیت، فولاد، آلومینیوم و یا ترکیبی از مواد مختلف تولید می شود. این پروفیل برای کاربردهای دیگری نیز استفاده می شود و استفاده از آن به ساخت در و پنجره محدود نمی شود. به عنوان مثال، پروفیل های لنگه دری را می توان برای ساخت یک نرده یا قاب فلزی استفاده کرد. برای اطلاع از قیمت روز این پروفیل می توانید به سایت آهنات مراجعه کنید.

لینکدین آهنات را دنبال کنید.

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×