انواع سیم خاردار و روش های نصب آن
سیم خاردار با نوک های فلزی تیز مشخص می شود که به آن خار نیز می گویند. این سیم ها عمدتاً از دو رشته فولادی با روکش روی تشکیل شده است. این سیم ها به هم می پیچند و خارهایی بین فضاها اضافه می کنند تا دست زدن به این نوع سیم ها بسیار سخت شود.
این سیم ها را می توان روی زمین و یا به عنوان یک مانع موثر روی نرده ها قرار داد. در قرن نوزدهم که استفاده از سنگ و ریل چوبی برای نرده ها به دلیل هزینه زیاد و کمیاب غیر عملی شد، استفاده از سیم خاردار رایج شد. کاربردهای اصلی این سیم ها در بزرگراه ها، زندان ها، مناطق حریم خصوصی و لبه های چمن است.
سیم خاردار چیست؟
سیم خاردار یک محصول سیمی متشکل از یک سیم اصلی و یک عضو تیز و برنده است که در مراحل خاصی از سیم جهت دار بافته می شود. این سیم ها را می توان به صورت خطی در یک جهت قرار داد و یا می تواند عرض و طول مورد نظر یک تا دو متر را در یک سری حلقه با قطر مشخص پوشش دهد. این سیم ها را می توان در قسمت پایین نرده، پشت نرده یا بالای پایه نرده استفاده کرد.
گاهی اوقات ترکیبی از این مکان ها برای گذاشتن این سیم ها انتخاب می شود. در برخی موارد خاردار خطی در چند قسمت نرده قرار می گیرد. انتخاب نوع و محل این سیم ها بستگی به سطح امنیتی مورد انتظار کاربر دارد. به دلیل ضریب ایمنی بالای برخی از نرده های مرزی، علاوه بر دو ردیف حصار کشی، برخی از مرزهای جغرافیایی، یک یا دو ردیف سیم خاردار حلقوی را در وسط دو حصار قرار می دهند.
دلایل استفاده از سیم خاردار
این سیم ها در بسیاری از مناطق مانند باغ ها و زمین های کشاورزی، بالای ساختمان ها، مراکز نظامی، پادگان ها و اطراف مرزها نصب می شود و به دلیل حساسیت امنیتی مناطق پر تراکم، نصب در مرزهای کشور انجام می شود. برای امنیت بیشتر، این سیم ها موازی یا روی هم قرار می گیرد.
نصب این سیم ها مانند هر کار دیگری نیاز به دقت و تجربه دارد. نصب خاردار خطی آسانتر از سیم خاردار حلقه ای است و معمولاً به دلیل سطح کربن پایین و مقاومت کمتر نسبت به خاردار حلقوی در نقاط حساس است و به صورت حلقوی نصب می شوند که در این صورت استحکام و دوام آنها بسیار بیشتر است.
نصب مستلزم رعایت نکات مهمی مانند استفاده از دستکش، استفاده از عینک و استفاده از چکمه و لباس محافظ است که قبل از نصب باید رعایت شود تا دست و بدن با این سیم ها تماس و تیغه آنها آسیب نبیند.
بررسی فرآیند تولید سیم خاردار
فنس این سیم ها عمدتاً به دو صورت خطی و حلقوی (حلقه ای به دو صورت ساده و تیغی یا تبری) تولید می شود. در نظر داشته باشید که این سیم ها به صورت گرم و از سیم گالوانیزه تولید می شود. این محصولات به صورت دو رشته مفتول هستند که به دور یک محور پیچیده شده اند. سیم خاردار خطی گالوانیزه به ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر و طول ۱۷ متر در بسته بندی های ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرمی تولید و به فروش می رسد. تعداد خار های روی سیم ها ۴ تیغه گالوانیزه می باشد. این محصول استحکام و انعطاف پذیری بالایی دارد که حمل و نقل و نصب آن بسیار آسان است.
انواع سیم خاردار
در بحث انواع این سیم ها دو طبقه بندی کلی اول مطرح شده است. این طبقه بندی بر اساس نوع توزیع این سیم ها در حصار مرتبط است. اگر این سیم ها مستقیما و در جهت معین گذاشته شود، سیم خاردار خطی مورد نیاز است. اگر این سیم ها به صورت حلقه های متوالی در محل حصار باشد، سیم خاردار حلقوی در نظر گرفته می شود. بنابراین تقسیم بندی کلی این سیم ها به شرح زیر است:
خاردار خطی
خاردار حلقوی
سیم خاردار خطی
همانطور که از نام آن پیداست این نوع سیم ها به صورت خطی نصب می شود. به این معنا که فاصله بین دو حصار را می توان مستقیماً توسط یک یا چند رشته این سیم ها پوشش داد. اما با توجه به اینکه نوع خار نیز می تواند متفاوت باشد، در عمل سیم خاردار خطی به دو دسته تقسیم می شود:
خاردار خطی سوزنی
خاردار خطی تیغی (تبر)
سیم خاردار خطی سوزنی
این نوع سیم ها از چهار سیم ساخته می شود. به طور کلی تولید سیم گالوانیزه از این سیم ها در نظر گرفته می شود. دو رشته این سیم ها به هم می پیچند. دو رشته دیگر در فواصل منظم به دور دو رشته مستقیم می چرخند و در هر نقطه چهار میخ تیز و برنده ایجاد می کنند. در برخی از انواع خاردار ساده به جای دو رشته از یک رشته استفاده می شود.
سیم خاردار خطی تیغی (تبر)
این نوع سیم ها مدرن تر از سیم سوزنی است. در مورد خاردار خطی تیغی، خارها از جنس مفتول نیستند. این سیم ها یا تیغی که در این سیم ها استفاده می شود از ورق فلز گالوانیزه می باشد. خاردار خطی تبری معمولا به صورت کلاف یا توپی در بازار موجود است. وزن کلاف سیم خاردار تبری خطی بین ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم متغیر است. این محصول نیز مانند بسیاری از محصولات وارداتی است که در سال های اخیر بیش از هر کشور دیگری از چین وارد شده است.
سیم خاردار حلقوی
هر آنچه در مورد خاردار خطی گفته شد در مورد سیم خاردار حلقوی نیز صدق می کند. تنها تفاوت بزرگ این نوع سیم ها شکل حلقوی آن است، در برخی موارد در هر حلقه این سیم ها یک گیره برای حفظ حالت حلقوی وجود دارد تا این حلقه ها از یکدیگر باز نشوند.
خاردار حلقوی سوزنی (ساده)
خاردار حلقوی سوزنی ساده از دو رشته سیم به عنوان رشته اصلی و دو رشته سیم کوتاه به عنوان خار تشکیل شده است. قطر سیم اصلی می تواند ۲، ۲٫۵ یا ۳ میلی متر باشد. خار ها ۲ یا ۲٫۵ میلی متر قطر دارند. حلقه های این سیم ها دایره هایی به قطر ۶۰ یا ۹۰ سانتی متر هستند.
سیم خاردار حلقوی تبری یا تیغی
همچنین این محصول دارای رشته اصلی و خارهایی به شکل تیغ یا تبر می باشد. تیغه های این نوع سیم ها از ورق فلز گالوانیزه می باشد. از ورق فلز برای تولید این سیم ها یکپارچه استفاده می شود که دارای تیغ بسیار باکیفیتی است. به این نوع خاردار اسرائیلی می گویند.
سیم خاردار اسرائیلی
این نوع سیم ها در دسته سیم های خاردار حلقوی تیغی قرار می گیرد. شکل خاص این نوع سیم ها و استفاده گسترده از آن در سرزمین غاصب اسرائیل باعث شد که نام این سیم ها به خاردار اسرائیلی معروف شود. سیم خاردار اسرائیلی از سیم فولادی به قطر سه میلی متر ساخته شده است. این نوع سیم ها مقاومت بسیار بالایی در برابر برش نسبت به سیم خاردارهای دیگر دارد. همچنین در مورد کیفیت خاردار اسرائیلی گالوانیزه باید گفت که مقاومت بیشتری در برابر پوسیدگی و خوردگی نسبت به سایر انواع این سیم ها دارد. خاردار اسرائیلی در نوع خاردار خطی اسرائیلی و خاردار حلقوی اسرائیلی در بازار موجود است.
مزایای سیم خاردار چیست؟
این سیم ها توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار گرفته است زیرا مزایای زیادی دارد. از مهمترین مزیت های آن می توان به قیمت پایین این سیم ها، تنوع زیاد، سرعت نصب بالا، سهولت در نصب، ایمنی بالای سیم و امکان استفاده در هر مکانی اشاره کرد.
برای نصب این سیم ها باید تجربه و دقت لازم را داشته باشید تا کارایی لازم را داشته باشید. زیرا اگر افراد تجربه لازم برای نصب را نداشته باشند، نمی توانند امنیت را در محل مورد نظر حفظ کنند و با مشکل مواجه خواهند شد.
کاربرد سیم خاردار
از این سیم ها می توان برای جداسازی فضا استفاده کرد. به همین دلیل می توان از این سیم ها برای مرزبندی و حصارکشی باغ ها و زمین های کشاورزی استفاده کرد. برای ایجاد امنیت نیز می توان از این سیم ها استفاده کرد. به همین دلیل می توان از این سیم ها برای ایمن سازی منازل و ساختمان ها، باغ ها، فرودگاه ها، کارخانه های خارج از شهر، اماکن امنیتی مانند پلیس و پادگان ها استفاده کرد. از این سیم ها برای مرزهای کشور نیز استفاده می شود.
بسته به محل استفاده می توان از یک نوع از این سیم ها استفاده کرد. مثلا برای مکان های معمولی می توان از خاردار خطی و ساده استفاده کرد. اما اگر می خواهید امنیت بیشتری برای مکان مورد نظر ایجاد کنید، باید از سیم های حلقوی و سیم های لیزری استفاده کنید. از این سیم ها برای جلوگیری از ورود حیوانات و سارقان استفاده می شود.
آموزش نصب سیم خار دار روی دیوار
برای نصب حلقوی ابتدا باید پایه نگهدارنده این سیم ها ساخته و نصب شود که برای آن می توان از انواع اتصالات مانند لوله، پروفیل یا نبشی استفاده کرد. پایه سیم خاردار حلقوی را به شکل حرف V می سازند سپس پس از ساخت پایه، پایه ها را به شکل حرف V در فاصله ۳ تا ۴ متری از یکدیگر قرار می دهند و سپس توسط جوش یا پیچ، آنها به دیوار متصل می شوند.
برای نصب خاردار خطی با خاردار حلقوی بر روی دیوار، دو ردیف اول این سیم ها را به صورت موازی قرار می دهند که با چسباندن سیم خاردار حلقوی به دیوار ایمنی را افزایش می دهد. در مرحله بعد خاردار حلقوی در وسط قرار می گیرد و با خاردار خطی محکم می شود.
روش نصب سیم خاردار
قبل از خرید انواع سیم خاردار، نیاز خود را بررسی کرده و هدف را مشخص کنید. همچنین برای قرار دادن این سیم ها باید از وسایل حفاظتی مانند عینک، دستکش ضخیم و لباس کمی ضخیم استفاده کرد. این سیم ها یک راه حل ارزان و موثر برای محافظت از اموال شما است. خرید و نصب آن بسیار آسان است و می تواند بهترین بازدارنده در برابر مزاحمان و سارقان باشد. مراحل نصب سیم خاردار به شرح زیر است:
روش نصب سیم خاردار خطی
برای نصب خاردار خطی، میله پایه با توجه به درجه انعطاف پذیری و نوع محصول انتخاب می شود. پایه معمولاً با ۳۰ سانتی متر ارتفاع در نظر گرفته می شود. سپس سیم ها را روی پایه ها و از انتهای نرده باز کرده و تا ارتفاع مشخصی به کار ادامه دهند. در نهایت کار هم گیره ها سفت می شوند. مقاومت در هنگام نصب این محصول بسیار مهم است. اگر گیره این سیم ها مناسب نباشد، با کوچکترین حادثه باد یا طوفان معمولی، تلاش شما بیهوده خواهد بود.
روش نصب خاردار حلقوی
خاردار حلقوی یکی دیگر از انواع این سیم ها است که به دو صورت سوزنی و تیغی یا سیم خاردار تبری تولید می شود. این نوع از سیم ها به روز ترین نوع این سیم ها های تولید شده می باشند و کاربرد زیادی برای ایجاد امنیت در مناطق مختلف دارند.
روش نصب حلقوی و طراحی آن متفاوت است و عموماً به راحتی نصب می شوند. در ابتدای سیم خاردار حلقوی دسته هایی تعبیه شده است که برای نصب نوع حلقوی از آن ها استفاده می شود و با کشیدن آنها به محل مورد نظر در پای نرده یا بالای توری نرده و بالای دیوار و … نصب می شوند.
نصب حلقوی به دو صورت نظامی و دیپلماتیک انجام می شود که در روش دیپلماتیک پایه روی دیوار قرار می گیرد و سپس خاردار حلقوی بر روی آن قرار می گیرد و با بست محکم می شود. نصب به روش دیپلمات علاوه بر امنیت موجب می شود تا از زیبایی محل مورد نظر کاسته نشود.
نکات مهم در زمان نصب سیم خاردار چیست؟
نکات ایمنی را رعایت کنید و دستکش مناسب بپوشید
از عینک کار مناسب استفاده کنید
پوشیدن چکمه
لباس محافظ و مناسب بپوشید
داشتن نیروی کمکی
تعیین نقشه حصار و نقاط متصل به سیم خاردار
سیم خاردار به سیم هایی اطلاق می شود که دارای تیغه ها یا خارهای تیز در فواصل زمانی معین هستند. این سیم ها معمولاً به عنوان محافظ در برابر دیوارها یا نرده ها برای فرودگاه ها، مزارع، زندان ها، کارخانه ها، مناطق مسکونی و بزرگراه ها استفاده می شود. این سیم ها دامنه وسیعی دارد و شامل خاردار حلقوی، خاردار خطی و…. است. برای نصب انواع این سیم ها رعایت نکات ایمنی الزامی است.
فیسبوک آهنات را دنبال کنید.