ورق شادولاین و ۱۰ ویژگی مهم آن

ورق شادولاین

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

معرفی ورق شادولاین، ویژگی ها و کاربرد

ورق شادولاین چیست ؟  ویژگی‌ها و کاربرد این محصول در ساختمان های مجهزی که سطح بالایی از کیفیت و تجمل را در اختیار ساکنان آن قرار می دهد بسیار مهم شده است.

مطالب مرتبط :
قیمت ورق گالوانیزه

در دنیای شلوغ امروز، برای کسی خوشایند نیست که در هنگام بارندگی راه حلی برای جلوگیری از نشت آب به داخل خانه بیابد یا مجبور شود برفی که در ورودی خانه انباشته شده است را پارو کند. به همین دلیل امروزه در ساخت خانه ها سعی می شود از مصالحی استفاده شود که بتواند در شرایط مختلف آب و هوایی سطح قابل قبولی از آسایش را برای ساکنین فراهم کند. یکی از این مصالح ورق شادولاین است که در سال های اخیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است.

در این صفحه قصد داریم به معرفی و بررسی این ورق از جنبه های مختلف از جمله ویژگی ها، کاربرد، مزایا و معایب آن بپردازیم.

 ویژگی های ورق شادولاین

ورق شادولاین چیست؟

ورق شادولاین یک پروفیل رنگی ساخته شده از فولاد گالوانیزه با سطح موجدار و زاویه دار است. اگر از رو به‌ رو به این پروفیل نگاه کنید، یک الگوی ذوزنقه ای یا سینوسی در قسمت برش این ورق‌ خواهید دید. ورق های شادولاین شکل کاملی از ورق موجدار هستند که حدود ۱۰۰ سال در اروپا شناخته شده است. شکل فعلی ورق در دهه ۱۹۵۰ از ایالات متحده به اروپا آمد. سپس، از حدود سال ۱۹۶۰، به طور مستمر و اساسی در ساخت ابزار مورد توجه قرار گرفت. دلیل اینکه  شادولاین نامیده می شود این است که عمدتاً به عنوان سایه استفاده می شود و طیف رنگی دلپذیری را در نور خورشید نشان می دهد. اگرچه استفاده از این ورق فقط به سایبان محدود نمی شود، اما به عنوان پوشش‌ های سقفی ایجاد کننده سایه، محبوبیت بیشتری دارد.
امروزه از ورق های شادولاین عمدتاً برای پوشش سقف در مناطق بارانی استفاده می شود. این ورق را می توان به تنهایی و به صورت پروفیل استفاده کرد و یا می توان از آن به عنوان عایق مانند آزبست، پشم شیشه، پشم سنگ و یا به عنوان ساندویچ پانل روی سقف استفاده کرد.

مطالب مرتبط :
لوله PVC

ابعاد ورق 

در حال حاضر حدود ۶۰ نوع ورق شادولاین با ارتفاع ۱۰ میلی متر تا ۲۰۰ میلی متر در طول های مختلف تولید می شود. عرض متوسط ورق های تمام شده شادولاین حدود یک متر است. اما طول این ورق بنا به درخواست مشتری در ابعاد مختلف قابل برش می باشد. معمولاً هر ورق  می تواند فاصله تکیه ‌گاهی از ۱۰ متر تا ۲۰ متر را فراهم کند.
ویژگی‌ ها و کاربرد ورق شادولاین به ابعاد ذوزنقه بستگی دارد. هرچه تعداد ذوزنقه بیشتر باشد، مقاومت این نوع ورق بیشتر است. مهمترین عامل در انتخاب و اعمال شادولاین میزان بار زنده و مرده روی سطح است. زیرا ورق های شادولاین باید استحکام کافی برای تحمل کل بار زنده و مرده روی سطح را داشته باشند. البته وقتی از ورق های شادولاین به صورت شیبدار استفاده می شود، وظیفه اصلی آنها ریزش خود به ‌خود بارش باران و برف است. بنابراین انتظار نمی رود که تحمل زیادی داشته باشند.

ویژگی‌های ورق شادولاین

ورق شادولاین یکی از مصالح ساختمانی رایج در صنعت ساختمان است که عمدتاً برای اجرای سقف شیروانی مناسب است. این ورق علاوه بر کاربرد چند منظوره، با ایجاد سایه، زیبایی خاصی به منطقه می بخشد. به جرات می توان گفت که مهمترین ویژگی این ورق تبدیل نمای ساختمان از سنتی به مدرن است. البته لازم به ذکر است که انواع مختلفی از ورق ‌های موجدار در بازار وجود دارد که ممکن است به دلیل شباهت آن با ورق های شادولاین اشتباه گرفته شود.

این ورق ورق دارای سه ویژگی متمایز است که عبارتند از:
گالوانیزه بودن: ورق های شادولاین باید از فولاد گالوانیزه ساخته شوند تا در برابر رطوبت و باران خوردگی نکنند و در طول زمان عملکرد اولیه خود را حفظ کنند.
موج ‌دار بودن:  شادولاین به دلیل مشخصه اصلی اش که امواج ذوزنقه ای یا سینوسی شکل است، شناخته شده است.
رنگی بودن: می توان گفت که ویژگی شاخص شادولاین داشتن رنگ ‌های مختلف است. ورق گالوانیزه پس از نورد سرد و خمش رنگ آمیزی می شود. لکه گیری ورق های شادولاین علاوه بر زیبایی، منجر به تشکیل یک لایه محافظ در برابر رطوبت و افزایش مقاومت ورق در برابر سقف می شود. رنگ های مورد استفاده برای تولید ورق های شادولاین دارای کد های استاندارد بوده و از قرمز، آبی، خاکستری، زرد و سبز متغیر هستند.

مقاومت در برابر عوامل مختلف

ضمناً این ورق از مصالح سبک بوده و به همین دلیل در هنگام بروز حوادثی مانند زلزله، سیل و آتش سوزی آسیب چندانی به ساکنین داخل ساختمان وارد نمی کند. از طرفی چون از فولاد برای ساخت ورق های شادولاین استفاده می شود، ضد حریق است. همچنین با ترکیب ورق های شادولاین با عایق هایی مانند فوم پلی یورتان، پشم سنگ و پشم شیشه می توان ورق هایی با خاصیت عایق صدا و حرارت تولید کرد. استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت ورق های شادولاین باعث مقاومت بالای این ورق در برابر زنگ زدگی و خوردگی شده و آن را به انتخابی مناسب در مناطق پر باران تبدیل کرده است. همچنین با طراحی مناسب و استفاده از ورق‌ شادولاین مناسب، نیاز به روش های دشوارتر و پرهزینه تر مانند تیرچه های بتنی و سقفی برطرف خواهد شد. علاوه بر این، ورق های شادولاین در ضخامت های ۰٫۲ میلی متر تا ۰٫۸ میلی متر تولید می شوند و در برابر اعوجاج، تغییر رنگ، خوردگی، حرارت و رطوبت بسیار مقاوم هستند.

نحوه ساخت شادولاین

برای ساخت ورق های شادولاین از روش نورد سرد استفاده می شود. در واقع صفحات فولادی گالوانیزه تحت فرآیند نورد سرد و خمش قرار می گیرند و مقاطع ذوزنقه ای با ابعاد مختلف بر روی این صفحات گالوانیزه ایجاد می شود. ابعاد ذوزنقه تولید شده به نوع چیدمان و کاربرد ابن نوع ورق نهایی بستگی دارد. از رنگ کوره ای برای پوشش ورق های شادولاین نیز استفاده می شود.

نحوه ساخت ورق شادولاین

تولید، حمل و اجرای آسان و مقرون به ‌صرفه

ورق شادولاین به راحتی تولید می شود و بنابراین در تمام بازارهای محلی به راحتی قابل دسترسی است. ضمنا این ورق به دلیل سبکی و حجم کم هزینه ارسال بالایی ندارد. همچنین استفاده از شادولاین مقرون به صرفه است. همچنین اجرای سقف های شیروانی با استفاده از شادولاین بسیار سریع و آسان می باشد.

مطالب مرتبط :
صفحه ستون

زیبایی شادولاین

استفاده از ورق های شادولاین در سال های اخیر به دلیل مسائل زیبایی شناختی رواج زیادی پیدا کرده است. زیرا این پانل ها با طرح ذوزنقه ای و موجدار نمای خاصی به ساختمان دارند. علاوه بر این ورق شادولاین در رنگ های مختلف تولید می شود و یکی از اجزای ساختمان است که استفاده از آن در رنگ های مختلف تنوع رنگی خاصی را برای ساختمان ایجاد می کند.

کاربرد ورق شادولاین

ورق های شادولاین در آغاز به عنوان ساندویچ پانل استفاده می شدند. اما کاربرد اصلی آن امروزه در قسمت بام منازل است. در این حالت می توان از ورق های شادولاین یا به عنوان پوشش سقف باربر بدون عایق حرارتی و یا به عنوان سقف باربر در زیر سقف به عنوان یک پوشش سقف با عایق حرارتی استفاده کرد. این ورق در ساده ترین شکل خود می تواند به عنوان پوشش خارجی سقف برای انتقال آب باران یا برف از پشت بام در روزهای بارانی و به عنوان سایه در روزهای آفتابی استفاده شود. امروزه  شادولاین به طور گسترده ای به عنوان سقف پارکینگ های چند طبقه مدرن استفاده می شود. علاوه بر این، ورق شادولاین در موارد زیر استفاده می شود:
سقف پارکینگ عمومی
پارتیشن ‌بندی کارگاه ها یا کارخانه ها
سقف انبارهای روباز مواد شیمیایی
پوشش روی محل دپوی سنگدانه‌ ها در کارخانه ‌های بتن
ساخت مسکن پیش ساخته
ایجاد بازارهای محلی
برگزاری نمایشگاه های روباز

مزایای ورق شادولاین

به طور کلی می توان گفت که ویژگی های ورق شادولاین دلیل برتری و مزیت این محصول نسبت به سایر مصالح ساختمانی مشابه می باشد. مزایای اصلی این ورق  عبارتند از:
مهمترین مزیت ورق‌ شادولاین مقاومت و دوام بالای آن در برابر رطوبت، باران و برف است. از آنجایی که از فولاد گالوانیزه ساخته شده است، با رنگ پوشش داده می شود که باعث کاهش زنگ زدگی و خوردگی می شود.
وزن واحد ورق های شادولاین حدود ۵ کیلوگرم است که نسبت به سایر ورق های فولادی مشابه سبک تر است. به همین دلیل در برابر زلزله و ریزش سقف ایمن تر است.
نصب و مونتاژ ورق های شادولاین آسان و در زمان کمتری می باشد.
این ورق‌  با طراحی زیبا و رنگ های متنوع خود گزینه مناسبی برای زیباسازی ساختمان های قدیمی است و می تواند ظاهر مدرن ساختمان ها را به نمایش بگذارد.
این ورق  چیدمان یکپارچه را روی سطح ایجاد می کند.
مواد این محصول ضد شکست و مقاوم در برابر ضربه است. عمر ورق های شادولاین نسبت به سایر مصالح مشابه بیشتر است و تا سی سال می رسد.
شادولاین به دلیل نوع موج ها و وزن سبک به راحتی به محل پروژه و سقف حمل می شود.

معایب ورق شادولاین

این نوع ورق در مقایسه با سایر ورق های مشابه موجود در بازار تنها یک نقطه ضعف دارد. از آنجایی که در تولید ورق های شادولاین از فولاد گالوانیزه و پوشش کوره ای استفاده می شود، این ورق نسبت به سایر ورق های سقف قیمت بیشتری دارد. علاوه بر این فرآیند تولید ورق های شادولاین بسیار زمان بر بوده و بر هزینه های تولید تاثیر می گذارد. از طرفی در تولید  این محصول از رنگ های استاندارد استفاده می شود که باعث افزایش قیمت نهایی محصول می شود. البته لازم به ذکر است که عمر این ورق به قدری زیاد است که نیازی به تعویض ندارد و هزینه اولیه نصب این ورق در حین استفاده جبران می شود.

رنگ

ورق شادولاین در بسیاری از رنگ های تخصصی یا غیر تخصصی تولید و عرضه می شود. البته نباید فراموش کرد که ورق های گالوانیزه بی رنگ شادولاین نیز در بازار موجود است. رنگ های رایج شادولاین عبارتند از:
رنگ سفید رال ۹۰۱۶
رنگ قرمز قرمز رال ۳۰۰۰
رنگ آبی آسمانی رال ۵۰۱۲
رنگ آبی نیسانی رال ۵۰۱۵
رنگ جیگری رال ۳۰۲۰
رنگ زرد رال ۱۰۲۳
رنگ پرتقالی رال ۱۰۲۸
رنگ سبز رال ۶۰۲۴
رنگ نارنجی رال ۲۰۰۳
رنگ قهوه‌ای رال ۸۰۰۴
رنگ قهوه ای سوخته رال ۸۰۱۷
رنگ نقره‌ای رال ۷۰۳۵
رنگ توسی رال ۷۰۳۳
رنگ بنفش رال ۴۰۰۵
رنگ صورتی رال ۴۰۰۳
رنگ کرم رال ۱۰۱۵

بهترین کارخانه‌های تولید شادولاین کدام ‌اند؟

کارخانه هایی که معمولا ورق های گالوانیزه یا رنگی تولید می کنند، به تولید ورق‌ های شادولاین هم می ‌پردازند. البته نکته اینجاست که برخی از تولیدکنندگان ورق شادولاین این ورق ها را در اندازه های محدود یا در رنگ های متنوع به دست مصرف کننده می رسانند. در میان طیف گسترده تولیدکنندگان این محصول ، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان یکی از بهترین هاست. این گروه ورق های شادولاین را در اندازه ها و رنگ های مختلف تولید می کند.

قیمت ورق شادولاین چگونه محاسبه می‌ شود؟

قیمت این ورق به عوامل مختلفی بستگی دارد. شادولاین به دلیل گالوانیزه شدن و سپس رنگ آمیزی با قیمت بالاتر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. لازم به ذکر است که رنگ تاثیر بسزایی در قیمت ورق شادولاین دارد. همه چیز به این بستگی دارد که از رنگ های کارخانه ای استفاده می کنید یا رنگ های صنایع دستی کارخانه ای.
علاوه بر موارد فوق، ابعاد کلی ورق و سازنده آن نیز بر قیمت نهایی این ورق  تاثیر دارد. این روزها با وضعیت کلی بازار ارز، ورق های شادولاین تولید خارج از ایران قیمت بسیار بالاتری نسبت به ورق های شادولاین تولید داخل دارند.

در سال های اخیر این ورق به دلیل خواص و کاربرد هایش مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان و پیمانکاران قرار گرفته است. ورق های شادولاین از فولاد گالوانیزه، موج دار و رنگی ساخته شده اند. این ورق عمدتاً برای سقف های شیروانی و برای انتقال برف و آب باران به زمین استفاده می شود. مقاومت ورق های شادولاین در برابر رطوبت و زنگ زدگی عمر آنها را افزایش می دهد. از طرفی این ورق وزن سبکی دارد و در نتیجه محافظت خوبی در برابر زلزله و سیل دارد. تنها عیب ورق شادولاین قیمت بالای آن است که به دلیل طولانی بودن فرآیند تولید و گران بودن مواد اولیه می باشد.

اینستاگرام آهنات را دنبال کنید .

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×