معرفی ورق روغنی

معرفی ورق روغنی

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

در تعریف ورق روغنی باید گفت نوعی ورق فولادی است که با فرایند تولید نورد سرد تهیه و تولید می گردد.این ورق قیمت مناسبی داشته و به راحتی در دسترس است.

ورق های فولادی از جمله مواد اولیه در تولید وسایل مختلف است.

امروزه صنایع مختلفی در سرتاسر جهان خرید ورق فولادی را در لیست مواد اولیه صنایع خود دارند.

ورق فولادی به مدل های مختلفی تولید و به بازار عرضه می گردد. برخی از این ورق ها به روش نورد گرم و برخی دیگر به روش نورد سرد تولید می شوند.

ورق روغنی یکی از انواع ورق های فولادی است که به روش نورد سرد از ورق سیاه فولادی تولید گردیده و به بازار عرضه می شود. ورق تولید شده به روش نورد سرد به دلیل اینکه تحت فشار بسیار زیادی تولید می شود از مقاومت بالاتری برخوردار است.

به همین دلیل برای کاربری هایی که به یک ورق مقاوم نیاز دارند، گزینه ای ایده آل است.

در این مطلب راهنما قصد داریم تمامی اطلاعات لازم درباره ورق روغنی را برای تمامی صنعتگران، معامله گران و همچنین علاقه مندان به صنعت فولاد ارائه دهیم.

در این صورت اگر تمایل به کسب اطلاعاتی دقیق درباره این ورق فولادی دارید، پیشنهاد می کنیم به مطالعه ادامه این مطلب بپردازید.

معرفی ورق روغنی

روش تولید ورق فولادی

برای تولید ورق روغنی از روش نورد سرد استفاده میشود.

در گام اول باید برای ورق سیاه به روش نورد گرم تولید شود.

در گام بعدی بایستی لایه اکسیدی که بر روی ورق سیاه که به روش نورد گرم تولید شده، شسته شود. این کار توسط اسید شویی انجام میشود.

ورق حاصله پس از این گام صاف و تمیز شده است.

در ادامه باید نورد سرد انجام بگیرد. نورد سرد در دمای اتاق انجام می گیرد. ضخامت ورق حاصله در حدود ۳ تا ۴ میلیمتر است.

این امر به معنای کاهش ۸۵ درصدی ضخامت ورق آهنی است. با این کار سختی و استحکام محصول افزایش می یابد و در طرف مقابل انعطاف پذیری آن بسیار کمتر می شود.

پیش از این گام جهت آسان تر شدن فرایند بر روی ورق روغن پاشیده میشود. پاشش ورق می تواند به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم باشد که در روش مستقیم غلظت روغن نسبتاً بیشتر است.

در مرحله بعدی جهت افزایش انعطاف پذیری محصول وارد بخش آنیل کاری میشود‌. در این بخش ورق گرما داده میشود تا بتوان آن را به صورت کویل در بیاورند.

ورق فولادی روغنی

ویژگی‌های ورق روغنی

ورق های روغنی در برابر وزن و فشار بالا دارای استحکام بالای هستند. به دلیل سادگی تولید این مدل از ورق فولادی، توانسته به صنایع مختلفی راه پیدا کند. همچنین سطح براق و روغنی آن شکل ظاهری زیبایی را به آن بخشیده است. امکان رنگ نمودن و همچنین گالوانیزه کردن این ورق وجود دارد. دوام بالای این ورق برای انواع کاربری ها و صنایع مناسب است.

ورق های روغنی به دلیل سهولت در تولید توسط کارخانه های مختلف تولید می شوند. این امر سبب شده تا قیمت تمام شده نسبتاً پایین باشد و به راحتی در دسترس صنایع قرار داشته باشد.

کاربرد ورق روغنی

استحکام بالا و سایر ویژگی های فنی ورق روغنی در کنار قیمت مناسب و مقرون به صرفه باعث گردیده تا از این ورطه در صنایع مختلفی استفاده شود. در ادامه به برخی از کاربردهای ورق های روغنی می پردازیم.

تولید لوازم خانگی

خطوط تولید لوازم خانگی از محل هایی است که همواره به ورق های روغنی نیاز داشته و در صورت نبود آن امکان یافتن جایگزین برای آن بسیار مشکل می شود.

از این ورق ها تمامی لوازم خانگی برقی از جمله یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و ظرفشویی و … استفاده می شود. حوزه کاربرد دیگر این نوع از ورق فولادی در لوازم خانگی در تولید انواع یراق آلات منزل است. دستگیره های درب و شیرآلات منزلتان به احتمال بسیار زیادی از این ورق فولادی تولید شده اند.

صنعت راه و ساختمان

از دیگر حوزه های کاربرد انواع ورق فولادی روغنی در صنعت راه و ساختمان است. از این ورق فولادی برای تولید انواع تیرها، تیرچه ها، عرشه ناودانی استفاده می شود. همچنین از این ورق در پروژه های عمرانی مانند ساخت پل ها، تاسیسات راه آهن و سایر تاسیسات عمومی به کار می رود.

صنایع خودروسازی

مقاومت بالا در برابر سایش و ضربه باعث گردیده تا ورق روغنی کاربرد فراوانی در تولیدات خودروی داشته باشد. امروزه بسیاری از قطعات داخلی خودرو و همچنین قطعاتی از بدنه از فولاد روغنی تولید می شوند.

تولید مبلمان

یکی دیگر از حوزه های کاربرد ورق فولادی در تولید انواع مبلمان است. استحکام بالای این ورق سبب شده تا در برخی از مدل های مبلمان منزل و اداری از این ورق استفاده شود. حتی ممکن است در برخی موارد به دلیل ظاهر شیک و براق این ورق فلزی، در رویه کار نیز استفاده شود.

ورق های فولادی روغنی در صنایع مختلفی کاربرد دارند.

تولید انواع لوله فولادی

از دیگر حوزه های کاربرد لوله فولادی روغنی در تولید انواع لوله فلزی است. مقاومت بالا و استحکام این ورق فلزی و همچنین توانایی تحمل جوشکاری باعث شده تا گزینه مناسبی برای تولید لوله های فولادی باشد.

صنعت بسته بندی

از انواع ورق روغنی میتوان در صنعت بسته بندی نیز استفاده نمود. به طور مثال ها و بشکه های نگهدارنده انواع روغن های صنعتی را می توان با استفاده از ورق روغنی تولید نمود.

انواع ورق روغنی

ورق های فولادی بر اساس عوامل مختلفی درجه بندی می شوند. روغن نیز از این امر مستثنی نیست.

یکی از درجه بندی ها و تقسیم بندی های ورق های روغنی مربوط به کیفیت تولید آنها است.

هرچه کیفیت تولید این مدل از ورق فولادی بالاتر باشد، مقاومت کششی آن فراتر می رود. بر طبق این درجه بندی ۴ نوع ورق روغنی با نامهای st12، st13،st14  و st16 وجود دارند.

این ورق ها از نظر خصوصیات فیزیکی همچون استحکام کشش، درصد کشیدگی به همین نقطه تسلیم با یکدیگر تفاوت دارند.

این امر سبب گردیده تا قیمت این ورق ها با یکدیگر تفاوت فاحشی داشته باشند. با این وجود در صورت نیاز به خرید هر کدام از این ها می توان بر اساس نیازهای صنعتی خود مدل مناسب را خریداری نمایید.

انواع ورق روغنی

ورق روغنی st12

به این ورق روغنی در بازار ورق معمولی نیز می گویند. استحکام کششی، درصد کشیدگی و همچنین نقطه تسلیم بالای این ورق باعث گردیده تا برای کاربری هایی که نیاز به استحکام بالایی دارند، به کار برود. همین امر باعث شده تا خریداران این مدل نسبت به سایر مدل ها بیشتر باشد.

ورق روغنی st13

به ورق روغنی st13 در بازار اصطلاحاً ورق نیمه کشی می گویند. این مدل نسبت به مدل قبلی تنش تسلیم پایین تری دارد. به همین دلیل برای کاربری هایی که نیاز به مقاومت در برابر کشش بالایی دارند، توصیه نمی شود. علت این امر را می توان در درصد پایین تر کربن و منگنز نسبت به مدل قبلی دانست. با این وجود این ورق دارای سطح صاف و براقی است که خاصیت جوش پذیری بالایی دارد. این ورق برای ساخت انواع لوازم خانگی، صنعتی و ساختمانی و همچنین در خودروسازی قابل استفاده است.

ورق روغنی st14

ورق روغنی گرید ۱۴ در بازار با نام فوق کششی شناخته می شود. این ورق نسبت به مدل های قبلی مقاومت کششی بسیار کمتری دارد. علت در این است که درصد عناصر نرم در آلیاژ این ورق بسیار بیشتر از مدل های قبلی است. سطح نهایی این ورق به دلیل شیوه تولید از بسیار صاف و یکنواخت است و از آن برای پروژه هایی که فشار کاری زیادی دارند، گزینه مناسبی است. کاربرد اصلی این ورق در صنایع خودروسازی است. جایی که بدنه و قطعات داخلی بسیاری از خودروها به کمک این ورق ساخته می شود.

خرید ورق روغنی

در این مطلب ضمن آشنایی با انواع ورق روغنی و کاربرد آن، اطلاعاتی را درباره روش تولید آن نیز به دست آوردیم. در صورت تمایل جهت خرید این نوع از ورق فولادی میتوانید با مشاهده تمامی مدل های موجود در بازار و بررسی مشخصات و قیمت آنها اقدام به خرید محصول مورد نظر نمایید. در صورت تمایل به کسب راهنمایی های بیشتر در حوزه خرید ورق روغنی میتوانید با تماس از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×