حتما شما هم با رسمی شدن پیروزی بایدن بر ترامپ بدنبال تحلیل روند و پیش بینی قیمت دلار در سه ماه آینده و تا رسیدن به سال ۱۴۰۰ هستید. این روزها بازار تحلیل و پیش بینی بسیار داغ است و متخصصان این حوزه با ابزارهای تکنیکالی موجود در بازار به بررسی جزئیات روند پیش روی بازار میپردازند. پس برای بررسی روند قیمت دلار با آهنات همراه باشید.
افت ۱۰۰۰ تومانی دلار در یک روز
با رسمی شدن پیروزی بایدن بر ترامپ، حال اوضاع دلار در داخل ایران دستخوش روندی شده است که از قبل نیز انتظار آن را داشتیم. این روند چیزی جز سایه نزول ارزش دلار نسبت به ریال نبود. چنان چه امروز شاهد کاهش ۱۰۰۰ تومانی قیمت دلار نیز بودیم. در بازار آهن آلات نیز شاهد تحرکات رو به پایین نرخ ها به خصوص در قیمت میلگرد بوده ایم.
سمت و سوی بازار
اما این روند تا کی ادامه خواهد داشت؟ به عبارتی بهتر کف قیمت دلار در روندی که از امروز استارت آن زده شده است تا چه سطحی ادامه خواهد داشت؟ برای پاسخ به این سوال، از آنجایی که محرک قوی برای کاهش دلار در حال حاضر وجود دارد، بهتر است نمودار قیمت دلار را با هم بررسی کنیم و از منظر تکنیکالی به بررسی روند بازار دلار بپردازیم.
روند نزولی دلار تا چه حدی قطعی است؟
شاید بتوان از ابزارهای مختلفی جهت صحت و سقم روند نزولی بازار ارز بهره گرفت. یکی از روشهایی که این روند را تایید میکند، معکوس بودن شیب خط بین دو قله متوالی بر روی نمودار قیمت دلار و نمودار شاخص RSI میباشد.

به طوریکه اگر شیب این دو خط باهم معکوس باشد، روند غالب بر بازار دلار، نسبت به روند بین دو قله مورد نظر که فرضا صعودی یا نزولی بوده است، برعکس میشود. در مورد پیش بینی قیمت دلار میتوانیم اینگونه برداشت کنیم که با توجه به معکوس بودن شیب خط بین دو قله نمودار دلار و نمودار شاخص RSI، روند حاکم بر بازار نزولی میباشد.
شاخص RSI قیمت دلار
بررسی شاخص RSI قیمت دلار نشان میدهد بازار در محدوده ۳۰ درصدی شاخص RSI قرار دارد و هنوز به موقعیت ۱۰۰ درصدی خرید که زیر ۲۰ درصد است، نرسیده و با آن فاصله دارد. بنابراین، بازار با توجه به خبر پیروزی قطعی بایدن، انتظار کاهش بیشتر شاخص RSI و قرار گرفتن در محدوده ۲۰ درصد را دارد.

اولین سطح پیش روی بازار دلار برای مقاومت به کاهش بیشتر در کجا قرار دارد؟
با توجه به گذشته قیمت دلار، اولین سطح مقاومتی، رقم ۲۲۹۰۰ الی ۲۳۱۰۰ تومانی برای دلار است. در این میان ممکن است دلار ارقام ۲۲ و ۲۱ هزار تومان را نیز به خود ببینید. اما بررسی روند بلند مدت دلار نشان میدهد پس از این کاهش احتمال کاهش بیشتر در صورت انجام توافقات مثبت با رئیس جمهوری فعلی آمریکا وجود دارد و آنهم قیمت ۱۴ هزار تومانی دلار است که بر روی دیده میشود.

بجز این مورد، از لحاظ بنیادی باید در نظر داشت که کاهش بیشتر قیمت دلار همواره نیازمند محرک های ادامه دار و قوی اقتصادی و سیاسی است. زیرا در شرایط تورمی حاکم بر کشور و بازارها روند اصلی مسیر دلار تا زمانی که شرایط تورمی کاهشی نشود، یک روند رو به بالا و افزایشی است. یکی از محرک های اقتصادی حاکم شدن شرایط رکود بر بازار است که این مورد اصلا بعید نیست. چرا که دوره های تورمی و رکود به طور پیاپی و بعد از یکدیگر اتفاق می افتد. اما بعد از آن اقتصاد نیاز به ثبات دارد که ممکن است اتفاق بیفتد و یا نیفتد.
سلب مسئولیت
لازم بذکر است که این پیش بینی تنها یک دیدگاه تخصصی و کارشناسانه است و مجموعه آهنات در قبال رخ دادن یا ندادن آن مسئولیتی ندارد.