ورق برشی چیست؟ ورق برشی در صنعت و ساختمان چه مشخصاتی دارد؟

ورق برشی فولادی

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

ورق برشی یکی از انواع ورق های فولادی عرضه شده به بازار است که هم کاربرد صنعتی دارد و هم کاربرد ساختمانی. بنابراین منطقا این ورق های برشی صنعتی و ساختمانی نیز بایستی در شیوه ساخت تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند.

اما شاید برایتان مهم باشد که بدانید تفاوت ورق های سیاه برش خورده یا اصطلاحا همان ورق برشی با ورق های معمول سیاه چیست؟ چه کارخانه هایی این نوع ورق ها را تولید میکنند؟ و اصلا ورق برشی چه کاربردهایی دارد؟

برای پاسخ به سوالات خود با ما همراه باشید تا ابتدا ورق برشی را معرفی و سپس به جزئیات مهمی در مورد مشخصات فنی آن بپردازیم. چرا که پیش از خرید ورق سیاه برش خورده نیاز به اطلاعاتی از قبیل سایز، ضخامت، استاندارد و مشاوره دارید که به شما توصیه می‌کنیم برای خرید ورق برشی با کارشناسان آهنات با شماره ۴۷۲۳۸۰۰۰-۰۲۱ مراجعه کنید.

انواع ورق برشی را بهتر بشناسید

همانگونه که در ابتدا گفته شد، ورق های برش خورده در دو دسته کلی صنعتی و ساختمانی بکار می‌روند. نوع صنعتی ورق های فولادی در ۲ گرید فولاد کربنی و فولاد آلیاژی تولید و به بازار عرضه می‌شود. ورق های صنعتی بر پایه فولاد کربنی خود در ۶ گروه در بازار شناخته می‌شوند که حتما با نام آنها آشنایی دارید. این ۶ گروه عبارتند از ورق سیاه، ورق روغنی، ورق گالوانیزه، اسید شویی، آجدار و گالوانیزه رنگی که هر یک کاربردهای مجزا و متمایزی نسبت به یکدیگر دارند.

ورق برش خورده
ورق برش خورده

ورق برشی یا فابریک؟

ورق های فابریک را می‌توان به ورق هایی اطلاق کرد که از همان ابتدا در سایز و ابعاد مشخص و استاندارد خود تولید می‌شوند، حال آنکه ورق های برشی ورق هایی هستند که بنا به نیاز مشتریان و به خواست آنها در ابعاد موردنیازشان برش داده می‌شوند.

هر دوی این ورق ها می‌توانند در نوع سیاه، روغنی، گالوانیزه و یا رنگی باشند اما اگر بخواهیم در مورد سایز مرسوم ورق های برشی صحبت کنیم بهتر است بدانید که این ورق ها اغلب در سایزی بین ۱٫۵ تا ۶ متر برش داده می‌شوند و از لحاظ ضخامتی نیز، معمولا بیش از ۳ میل را به صورت برش خورده در بازار میتوان سفارش داد و یا پیدا کرد. البته این اعداد مرسوم است و گاها بنا به سفارش مشتریان ممکن است ابعاد دیگری نیز آماده سازی گردد.

کاربرد انواع ورق برشی چیست؟

کاربرد این محصول در صنایع مختلف با کاربرد دیگر ورق های فولادی همپوشانی دارد اما به طور خاص تر میتوان به موارد ذیل در مورد کاربرد ورق برشی اشاره نمود.

  1. در ساخت و ساز و برای اتصال پروفیل و لوله به یکدیگر و یا اتصال میلگرد و تیرآهن به هم، علاوه بر آن در صفحه ستون و تیرچه نیز ممکن است از ورق برشی استفاده گردد.
  2. ساخت مخزنها و تانکرهای با ابعاد خاص
  3. صنعت تولید خودرو
  4. صنایع کشتی سازی
  5. تولید برخی لوازم خانگی که دارای ابعاد خاصی برای استفاده از ورق میباشند.
  6. تولید برخی سازه های خیابانی و کانکس ها

ورق برشی از چه محصولاتی ساخته میشود؟

از آنجائیکه ورق های سیاه در گریدهای ST37 و ST52 در صنعت از کاربرد گسترده ای برخوردار است، این نوع ورق ها بعنوان محصولات پایه ورق های برشی بکار میروند. ورق های ST37 و ST52 دارای استحکام و کیفیت قابل قبولی در بسیاری از صنایع کشور است. این محصولات توسط ابزارهای مخصوصی مانند گیوتین و پلاسما برش داده میشوند که در ادامه در مورد آن به طور مفصل تری صحبت خواهیم نمود. در این میان ورق برشی ساختمانی از گریدهای فوق، جایگاه ویژه ای در میان انوع ورق برشی پیدا کرده اند.

علاوه بر دو گرید فوق، ورق های سیاه برش خورده A283 و A256 نیز دو دسته پرکاررد در میان ورق های سیاه برشی صنعتی می‌باشند.

تجهیزات لازم برای برش ورق و تولید ورق های برش خورده فولادی

از جمله تجهیزاتی که برای برش ورق های فولادی بکار می‌رود را در ۲ دسته کلی برش سرد و گرم می‌توان تقسیم نمود. در برشکاری سرد انواع ورق فولادی دمای انجام کار، در دمای محیط است اما برشکاری گرم ورق فولادی معمولا تحت دمای بالاتری صورت میگیرد که هر یک نسبت به یکدیگر مزایا و معایبی خواهند داشت.

به عنوان مثال در روش های برش سرد تولید گازهای آلاینده وجود ندارد و پرتی حاصل از برش نیز کم است، در حالیکه در برش گرم ورق های فولادی، امکان تولید گازهای آلاینده وجود دارد. علاوه بر آن در برش گرم، امکان تغییر موضعی خواص ورق در محل برش به علت بالا بودن دمای برش وجود دارد.

با اینحال از آنجائیکه تجهیزات برش سرد ورق ها کمی گرانتر است، ممکن است از روش های گرم برای تولید ورق برشی استفاده گردد. از جمله مزایای برش به روش گرم این است عموما دارای دقت ابعادی بالاتری نسبت به برش های سرد می‌باشند.

برش ورق با گیوتین
برش ورق با گیوتین

از انواع تجهیزات و روشهای تولید ورق برشی میتوان به گیوتین قیچی، ماشینی و گیوتین دستی، گیوتین اهرمی، واترجت، هواگاز، لیزر، پلاسما، CNC، تراش، پانچ و رزوه اشاره نمود. در هر صورت این نکته را در نظر بگیرید که شیوه و روش برش ورق نیز بر روی قیمت نهایی ورق موثر است و به قیمت پایه ورق سیاه اولیه نیز اضافه می‌گردد.

در نهایت در یک مقایسه کلی میتوان گفت که در میان روشهای معمول تر یعنی گیوتین و CNC برای برش ورق اولا دقت برش در روش CNC بالاتر بوده و برای هر متر طول برش با CNC به شرط دقت بین ۱ تا ۲ میل  ۴۰۰۰ تومان و به شرط دقت زیر ۱ میل ۵۰۰۰ هزار تومان هزینه برشکاری در نظر گرفته میشود.

در مورد برش با گیوتین که دقت ابعادی برش در آن نیز کمتر است میتوان گفت که به شرط دقت برش یک سانت تا ۵ میلیمتر، هزینه هر کیلو برش ورق، ۳۰ تومان، به شرط دقت ابعادی ۳ تا ۵ میل، در هر کیلو برش ورق ۵۰ تومان و به شرط برش در دقت ابعادی  ۲ تا ۳ میل ۹۰ تومان در هر کیلو برآورد می‌گردد. البته برای محاسبه قیمت دقیق تر در هنگام خرید با کارشناسان فروش آهنات مشورت بگیرد.

ابعاد استاندارد ورق برشی چگونه است؟

تا به اینجا متوجه شدید که ورق های برشی از برش ورق های فابریک و رولی تولید میشوند. به عبارتی محدودیت طولی اولیه در هنگام تولید برداشته شده و حال برشکار می‌تواند به هر اندازه دلخواهی که سفارش مشتریان باشد، به تولید ورق برشی بپردازد.

ابعاد سفارشی مشتریان برای برش انواع ورق سیاه در ضخامت های ۲، ۲٫۵، ۳، ۴، ۵، ۶، ۸، ۱۲، ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ میلیمتر ابمکان پذیر است.

کمانش برشی ورق یعنی چی؟

یکی از اصطلاحاتی که ممکن است با آن روبرو بوده باشید، واژه کمانش برشی ورق است. به بیانی کلی، هنگامی که سازه ای تحت مجموعه ای فشارهای لرزه ای قرار میگرد، طبعا این فشار به مقاطع ساخت آن سازه اعمال میگردد. در این میان به نیرویی که عمود بر مقاطعی همچون ورق و ستون وارد می شود، کمانش گفته می شود. مقدار تنش کمانش می‌بایست کمتر از تنش تسلیم فولاد بکار رفته باشد، چرا که اگر بیشتر باشد شاهد کمانش پایدار در سازه خواهیم بود.

کارخانه های تولید کننده ورق سیاه برشی

شایدبهتر باشد بگوئیم که چه کارخانه هایی در داخل و چه ورق های وارداتی را میتوان چهت برش سفارش داد. از جمله مهمترین برند ورقهای برشی به برندهای فولادمبارکه، اکسین اهواز، کاویان، قطعات فولادی و گیلان میتوان اشاره کرد و از جمله برندهای خارجی به ورق های روسی، قزاق و کره ای میتوان اشاره نمود.

در انتها امیدواریم در این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد ورق برش بدست آورده باشید و چناچه پرسشی در این زمینه دارید میتوانید آنرا با ما در میان بگذارید. برای اطلاع از قیمت روز انواع ورق روغنی، ورق سیاه و ورق گالوانیزه نیز میتوانید به سایت آهنات مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×