ورق شیروانی ، انواع و کاربردهای آن

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

همه چیز در مورد ورق شیروانی

ورق شیروانی چیست ؟ اشکال و انواع آن در کجاها کاربرد دارد؟ ویژگی این ورق‌ها چیست؟ در این صفحه به پاسخ به این سوالات پرداخته شده‌است  . همچنین  هر کدام از این موارد مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

مطالب مرتبط :
قیمت ورق گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه رنگی که از جنس آهن و فولاد هستند با استفاده از دستگا‌ه‌های مختلف و با طرح‌های متنوعی تولید می‌گردند و به بازار عرضه می‌شوند. اشکال این ورق‌ها با توجه به نوع مصرف در موارد مختلف به صورت ذوزنقه‌ای، ورق طرح سفال، ورق شادولاین، ورق لمبه و ورق کرکره سینوسی است. باید ذکر شود که این ورق‌ها معمولا در مناطقی که بارندگی زیاد است، کاربرد دارد اما دلایل مختلفی از جمله استحکام و طول عمر بالا باعث شده تا از این ورق‌ها در دیگر مناطق مختلف نیز استفاده گردد.

انواع ورق شیروانی

ویژگی‌های مهم در ورق شیروانی

  • نصب این نوع ورق‌ها ساده و آسان است.
  • دارای وزن سبکی هستند.
  • مقرون به صرفه هستند.
  • در برابر شرایط خوردگی و زنگ‌زدگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
  • در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی تغییر رنگ نمی‌دهند.
  • این ورق‌ها در مقابل زلزله از مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند.
  • با گذشت زمان دچار شکستگی نمی‌شوند و یکپارچگی ورق‌ شیروانی حفظ می‌گردد.

انواع ورق‌های شیروانی

همان طور که پیشتر ذکر شد، ورق شیروانی انواع متعددی دارند و به طور کلی به دو شکل سفال و شادولاین دسته‌بندی می‌شوند. ورق‌های سفال خود نیز به دسته‌های مختلفی همانند ورق طرح سفال پالرمو، ورق طرح سفال چینی، ورق طرح سفال ژنوا، ورق طرح سفال پرچین وهمچنین ورق‌های شادولاین به ورق فرم ذوزنقه‌ای، ورق کرکره یا سینوسی، ورق فرم لمبه یا دامپا تقسیم می‌گردند. در این قسمت به بررسی هر یک از آن‌ها پرداخته خواهد شد.

مطالب مرتبط :
ورق دامپا

ورق طرح سفال

یکی از رایج‌ترین ورق شیروانی، ورق‌های طرح سفال هستند که از تغییر شکل ورق‌های گالوانیزه تولید می‌گردند. با وجود قیمت بالای این نوع ورق‌ها به دلیل افزایش زمان برای برش آن‌ها، درخواست تولید ورق‌های طرح سفال نسبت به ورق‌های دیگر بیشتر است. در ادامه به بررسی انواع ورق‌ها طرح سفال پرداخته خواهد شد.

ورق سفال پالرمو

این ورق‌ها اولین بار در شهر پالرمو ایتالیا به دلیل شرایط موجود آب و هوایی مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از ورق سفال پالرمو باعث افزایش دوام و ماندگاری بالا و کاهش هزینه می‌گردد. همچنین این نوع ورق‌ها  سرعت اجرای پروژه را افزایش می‌دهد و سازه را ضد زلزله می‌کند.

ورق طرح سفال ژنوا

ورق طرح سفال ژنوا در دو عرض ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی متر تولید می‌گردند. نام این ورق‌ها نیز مانند ورق سفال پالرمو از یکی از شهرهای ایتالیا گرفته شده‌است که در این شهر به دلیل وجود باران و شرایط رطوبت از این نوع ورق‌ها استفاده شده‌است.

ورق طرح سفال پرچین

همپوشانی عالی این نوع ورق‌ها باعث شده تا از ورود هوا به سطح زیر آن جلوگیری گردد. جنس این ورق‌ها نیز گالوانیزه است. از کاربردهای رایج ورق‌های شیروانی طرح سفال پرچین می‌توان به ساخت سقف، پوشش پارکینگ، سردرها و … اشاره نمود.

ورق طرح شادولاین

ورق‌های طرح شادولاین با استفاده از خم کردن ورق به صورت سایه و خط مشاهده می‌گردد. این نوع ورق‌ها از ورق گالوانیزه و گالوانیزه رنگی تولید می‌شود. ورق شادولاین هنگام نصب به صورت اولپ بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند  و با استفاده از پیچ به همدیگر متصل می‌گردند. این نوع ورق‌ها با ضخامت ۰٫۳ تا ۰٫۷ میلی‌متر در بازار موجود هستند. شایان ذکر است که ورق‌های طرح شادولاین در برابر زنگ زدگی و رطوبت، خط و خش، نور اقتاب و … مقاوم هستند و دارای زیبایی خاص و قیمت مناسب هستند. کاربرد رایج این نوع ورق‌ها نیز در پوشش سقف و دیوار سوله است. باید ذکر شود که قیمت ورق شیروانی شادولاین نسبت به ورق سینوسی گران‌تر است اما از لحاظ زیبایی و ظاهری نسبت به ورق‌های دیگر طرفداران بیشتری دارد.

ورق ذورنقه‌ای

ورق ذوزنقه‌ای شباهت زیادی به ورق‌های کرکره‌ای دارد. ورق ذوزنقه‌ای شکل از نوع ورق گالوانیزه است و در عرض آن موج‌های مربعی شکل تشکیل شده‌است. این نوع ورق‌ها در موارد مختلفی مانند پوشش سقف شیروانی و حصار دور ساختمان  و زمین و همچنین سوله‌ها و ویلاها کاربرد دارند. این محصولات معمولا در عرض‌های ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی‌متر و ضخامت ۰٫۰۴ تا ۰٫۶ میلی‌متر تولید می‌گردند.

ورق کرکره‌ای

عرض‌های رایج این نوع ورق‌ها به صورت ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر  و ضخامت آن ۰٫۰۴ تا ۰٫۶ میلیمتر است. همچنین ورق‌های کرکره‌ای نوع خاصی از شکل‌دهی ورق‌های گالوانیزه هستند.

ورق کرکره سینوسی  به صورت موج سینوس دره و قله شکل داده می‌شوند. هزینه شکل‌دهی این نوع ورق‌ها به صرفه است و از لحاط طول دارای محدودیت نیستند. کاربرد این نوع ورق‌ها در موارد متنوعی مانند سقف‌های شیبدار، دور حصار، پوشش سقف ساختمان است.

ورق لمبه یا دامپا

ورق‌های لمبه به صورت گالوانیزه، آلومینیومی و روغنی موجود هستند. این ورق‌ها را می‌توان توسط دو نوع جوشی و پرچی به سازه مورد نظر متصل نمود. از کاربردهای این نوع ورق‌ها می‌توان به موارد پوشش دیوار، سقف شیروانی و سقف داخلی ساختمان اشاره کرد. شایان ذکر است که ورق‌های لمبه یا دامپا با ضخامت ۰٫۴ تا ۱٫۲۵ میلی متر تولید می‌گردند.

ارزان ترین ورق شیروانی

ورق های دست دوم شیرانی

ورق‌های که قبلا مورد استفاده قرار گرفتند را می‌توان در برخی موارد مجددا مورد استفاده قرار داد. بدین منظور ورق شیروانی را می‌توان رنگ کرد و در مکان‌هایی مانند سوله‌های مرغداری مورد استفاده قرار داد. از مزایای این ورق‌ها می‌توان به قیمت پایین آن‌ها اشاره کرد.

همان طور که مشاهده شد، در این مقاله به تعرف و بررسی ویژگی‌های مهم ورق شیروانی و نحوه تولید پرداخته شد. همچنین بررسی شد که ورق شیروانی انواع مختلفی مانند سفالی، شادولاین، پلاستیکی و … دارند و در موارد مختلفی از این ورق‌ها استفاده می‌شود.

انواع دیگر ورق‌های شیروانی

ورق‌ های شیروانی مختلف دیگر نیز وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به ورق‌های شیروانی پلاستیکی یا فایبرگلاس، ورق‌ های شیروانی UPVC اشاره نمود که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته شده‌است.

ورق شیروانی پلاستیکی یا فایبرگلاس

فایبر گلاس دارای مقاومت بسیاری بالا است و جنس آن از پلاستیک است و از ترکیب رزین‌های مختلف پلیمر با پشم شیشه بوجود آمده‌است. ورق‌های شیروانی فایبرگلاس در طرح‌ها و رنگ‌های زیبا و متنوعی مانند صاف و موج‌های سینوسی , ذوزنقه‌ای تولید می‌گردند. از ویژگی‌های این نوع ورق‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • در مقابل ضربه، نور آفتاب و امواج ماوراء بنفش بوده و ضد زنگ خوردگی و پوسیدگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
  • دارای طول عمر بالایی هستند.
  • در برابر حرارت و شوک‌های الکتریکی نیز دارای مقاومت قابل توجهی هستند.

کاربرد ورق‌های شیروانی پلاستیکی بیشتر در مواردی است که به پوشش همراه با نور نیاز داشته باشند. فایبرگلاس‌ها جزو مقاوم‌ترین طلق‌ها برای پوشش سقف و نورگیرها هستند.

از کاربردهای رایج این ورق‌ها می‌توان به پوشش محیط‌های صنعتی از قبیل سقف انبارها، سوله‌های تولید، محوطه بسته‌بندی و بارگیری، پوشش محیط‌های عمومی مانند فرودگاه، ایستگاه قطار و اتوبوس و همچنین  موارد دیگر مانند گلخانه‌ها ، پارک‌ها، رستوران و هتل، مصارف خانگی و ادارات اشاره کرد. دلیل استفاده در کاربردهای ذکر شده، مهار کردن نور و ایجاد سایبان در این مکان‌ها است. همچنین این ورق‌ها جایگزین مناسبی برای ورق‌های شیشه‌ای هستند.

ورق‌های UPVC

این ورق‌های کاربرد کمتری نسبت به ورق‌های شیروانی پلاستیکی دارند. پلی وینیل کلراید یا پی وی سی (PVC)، یک پلاستیک قوی و سبک وزن است که در ساخت و ساز کاربرد دارد. این ماده توسط افزودن روان کننده بسیار نرم‌تر و انعطاف پذیر‌تر از پلاستیک می‌گردد. در صورتی که هیچ روان‌کننده‌ای به آن اضافه نشود، ماده بدست آمده به عنوان یو پی وی سی(UPVC) که همان پی وی سی غیر پلاستیکی است، نامگذاری می‌گردد. این ورق‌ها یکی از بهترین مصالح موجود برای پوشش سایبان‌های سبک هستند. از ویژگی این ورق‌ها می‌توان به موارد مقاومت در برابر گرما، سرما، رطوبت، خورندگی (اسید، باز، نمک و دیگر مواد خورنده شیمیایی)، قارچ، کپک و پوسیدگی اشاره کرد.

نحوه تولید ورق های شیروانی

ورق‌های شیروانی  به صورت شکل‌دهی رول فرمینگ تولید می‌گردند. ورق گالوانیزه یا ورق رنگی به صورت ماده اولیه وارد دستگاه می‌شود و با ورود ورق به دستگاه فرآیند شکل‌دهی آن آغاز می‌شود. باید ذکر شود که عرض ورق ورودی می‌بایست مشخص باشد.

خرید ورق دامپا

مجموعه آهنات با سابقه ای درخشان ، انواع قطعات فولادی را با مناسب ترین قیمت به مشتریان خود عرضه می کند. برای خرید و استعلام قیمت ورق شیروانی و سایر انواع ورق ها می توانید به وبسایت آهنات  مراجعه و یا قیمت ها را به صورت آنلاین مشاهده کنید. در سایت آهنات قیمت ‌ها جهت فروش ورق شیروانی به روز ارائه می‌شوند.

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×