میلگرد کلاف ، بررسی کامل ویژگی ها و نحوه محاسبه قیمت آن

میلگرد کلاف

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

میلگرد کلاف چیست ؟

میلگرد کلاف که به عنوان سیم راه نیز شناخته می شود، زیر گروه میلگرد ها و یکی از پرکاربرد ترین مقاطع فولادی به ویژه در پروژه های ساختمانی می باشد همچنین قیمت میلگرد برای فعالان ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.  اگرچه بتن مقاومت بالایی در برابر نیروهای فشاری دارد، اما مقاومت کششی آن ضعیف است. میلگرد های تقویت کننده در دو شاخه و کلاف عرضه می شود. میلگرد های کوچکتر را می توان مانند کلاف نورد کرد که مزایایی مانند اندازه کوچکتر و سهولت حمل و نقل و انبارداری دارد.

مطالب مرتبط :
انواع میلگرد آجدار

اندازه های کلاف برای میلگرد از ۵٫۵ تا ۱۶ میلی متر است که از سایزهای ۵٫۵ تا ۸ به عنوان سیم در بازار شناخته می شود. این میلگرد در ساخت خرپا، تیرآهن، سیم خاردار، جوشکاری، صنایع الکترود، صنایع فنر، صنایع ساختمانی و … کاربرد دارد.

ویژگی های میلگرد کلاف

مشخصات میلگرد کلاف

این محصول در دو دسته کلاف آجدار و ساده در صنعت کاربرد دارد. سایز میلگرد کلاف از ۵٫۵ تا ۱۶ میلی متر است که سایز های ۵٫۵ تا ۸ در بازار به مفتول معروف است. لازم به ذکر است این محصول در کارخانجات تا ۱۲ سایز تولید می شود و حجم های بالاتر گاهی سفارشی می شود. به طور کلی اندازه میلگرد به دسته های زیر تقسیم می شود:

میلگرد ۵٫۵ کلاف ساده RST34

میلگرد ۶٫۵ کلاف ساده RST34

میلگرد ۸ کلاف ساده  RST34

میلگرد ۱۰ کلاف ساده  RST34

همچنین کلاف آجدار نیز به کلاس های A2 و A3 تقسیم می شود. میلگرد کلاف معمولا در صنایع تولیدی استفاده می شود.

کاربرد میلگرد کلاف

کاربردهای این میلگرد عبارتند از:

ساختاری

خرپا ها و تیرچه ها

سیم بکسل

سیم خاردار

زنجیر فلزی

میخ و پیچ و پرچ

صنایع الکترود سازی و جوشکاری

توری حصاری و فنس و گابیون

صنایع فنر سازی

سایر فولاد زیر دستی و فولاد تبدیلی

مفتول خوش تراش

به طور کلی مفتول ها در دسته محصولات نیمه تمام قرار می گیرند. این محصول در صنعت برای ساخت مفتول استفاده و از نورد میله و شمش در کارخانه نورد تولید می شود. محصول نیمه تمام تولید شده توسط شمش ​​و بلوک پس از کشش سرد به مفتول تبدیل می شود. در روش نورد گرم ابتدا شمش های فولادی در کوره های نورد گرمایشی ریخته و پس از رسیدن به دمای لازم برای فرآیند نورد به خطوط تولید منتقل می شوند. میلگرد کلاف با نام وایررود در صنعت نیز شناخته می شود و به عنوان ماده اولیه برای کلیه سیم های گالوانیزه صنعتی و ویژه و آرماتور ها استفاده می شود.

اساسا میلگردهای کلاف ساختمانی نیز همانند سایر میلگردها برای تقویت بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیرا بتن به طور ذاتی دارای مقاومت فشاری بالایی است اما نقطه ضعف آن، مقاومت کششی پایین آن است که برای بهبود این خاصیت در ساختمان، بایستی از انواع میلگرد کلاف و شاخه استفاده نمود. به عنوان مثال، در ساخت قفس های تقویت کننده بتن و گیره های مونتاژی مربع، گرد یا مستطیل شکل از کلاف استفاده می‌شوند. لذا ساختمان با استفاده از ساختارهای تقویت کننده، ستون های یکپارچه، تیرها، کمربندها و غیره ساخته شده از کلاف تقویت می شوند.

علاوه بر این، به دلیل انعطاف پذیری خوبی که از خود نشان می‌دهند، در ساختمان سازی و به منظور گره زدن گیره های میلگردی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما کاربرد میلگرد کلاف محدود به ساختمان و استفاده در بتن نیست. معمولا وایردهای پرکربن که دارای سختی بالاتری هستند و قابلیت جوش پذیری در آنها کمتر است در ساختمان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. لذا مشاهده می‌کنیم که انواع پرکربن میلگرد کلاف در تایر، لاستیک و در برخی از فنرها مصرف می‌شود و یا اگر دقت کرده باشید گاهی نیز مفتول هایی که به عنوان سیم در ساخت پیانو و یا سیم هایی که در ساخت سیم بکسل استفاده می‌شوند، از همین میلگردهای کلاف انتخاب شده اند.

از کاربردهای دیگر مفتول های فولاد کربنی می‌توان به استفاده در دکل برق، برخی قطعات خودرو مانند فنر و سوپاپ، صنایع الکترودسازی و توری ها و صافی ها اشاره نمود. برای چنین کاربردهایی، کلاف هایی از جنس آلومینیوم و مس بهترین حالت را دارد. لازم بذکر است که ساخت توری های فولادی یکی از گسترده ترین کاربردهای مفتول ها را نشان می‌دهد که این توری ها در تنوع و گستره بالایی مورد نیاز جامعه می‌باشند.

انواع میلگرد کلاف

همانطور که گفته شد میلگرد در دو نوع آجدار و ساده موجود است. در زیر می توانید با کاربرد ها و ویژگی های هر یک از این میلگرد ها آشنا شوید.

میلگرد آجدار کلاف

میلگرد آجدار کلاف اغلب در ساخت و ساز استفاده می شود. این نوع آرماتور های فولادی نقش مهمی در ساخت سازه های فلزی ساختمان ها دارند. این میله های فولادی در ضخامت های مختلف تولید و در سازه های ساختمانی برای جبران مقاومت کششی پایین بتن استفاده می شوند. میلگرد های کلاف آجدار مانند سیم پیچی هستند که حول یک محور دایره ای پیچیده شده اند. این نوع میلگرد کلاف آجدار در پروژه های بزرگ ساختمانی و همچنین در عملیات ساختمانی بزرگ و پرهزینه مورد استفاده قرار می گیرد.

میلگرد کلاف ساده

کلاف مفتول کربن متوسط: کلاف مفتول کربن متوسط حاوی ۰٫۲۰ تا ۰٫۵ درصد کربن در ترکیب خود است. این نوع کلاف یک میلگرد محبوب با کاربردهای فراوان است. این نوع کلاف از کلاف مفتول کم کربن قوی تر و سبک تر است زیرا نسبت به سیم های کم کربن کربن بیشتری دارد. این نوع کلاف میلگرد شکل پذیری خوب و کشسانی متوسطی دارد. استحکام این نوع کلاف با افزایش محتوای کربن افزایش اما انعطاف پذیری آن کاهش می یابد.

کلاف مفتول کم کربن: کلاف مفتول کم کربن حاوی حدود ۰٫۲۰ درصد کربن در ترکیب خود است. این نوع میلگرد به گونه ای تولید می شود که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کلاف مانند حالت قبلی دارای شکل پذیری خوبی بوده و قابلیت رول شدن را دارد.

کلاف مفتول الکترود جوش : اگر می خواهید بدانید که میلگرد کلاف چیست باید بگوییم که سیم الکترود جوش کلاف در فرآیندهای جوشکاری و به عنوان الکترود استفاده می شود. این نوع کلاف ساده نسبت به دو مورد قبلی گرانتر است.

سیم کلاف با کربن بالا: این نوع کلاف میلگرد بسیار شبیه به سیم کلاف با کربن متوسط ​​بوده و از این نوع کلاف معمولا برای ساخت سیم بکسل، فنر، قاب، لاستیک و … استفاده می شود.

روش تولید کلاف میلگرد

در گذشته میلگرد با استفاده از مواد اولیه جدید تولید می شد، اما از دهه ۱۹۶۰ تولید این محصول فلزی با استفاده از ضایعات آغاز شد. امروزه میلگرد از حدود ۹۷ درصد مواد بازیافتی مانند ماشین های قدیمی، لوازم خانگی، آبگرمکن و غیره ساخته می شود.

بیشتر میلگرد های کلاف از ذوب کردن ضایعات در کوره های قوس الکتریکی و ریختن آن در شمش های فولادی تولید می شود. این آلیاژ فولاد علاوه بر کربن حاوی عناصر دیگری مانند سیلیکون، منگنز، فسفر و گوگرد است. فولاد آلیاژی پس از فرآیند نورد گرم تغییر شکل داده و از قسمت طولی به شکل میلگرد های بریده می شود. سپس این میله های بریده شده به بستر خنک کننده منتقل می شوند تا در مجاورت هوا خنک شوند.

میلگرد های کلاف برای تغییر شکل به لوله منتقل و در این قسمت به دور کلاف پیچیده شده و به قطعاتی با وزن و طول مورد نیاز بریده می شوند.

نگهداری میلگرد کلاف و حمل و نقل آن

برای حمل میلگرد قوانین کلی وجود دارد که باید رعایت شود. اما به طور کلی می توان از حالت کلاف برای حمل میلگرد های کوچک تا ۱۰ میلی متر استفاده کرد. به این ترتیب انتقال آنها سیار  راحت تر خواهد بود. سپس قبل از استفاده از میلگرد در پروژه، میلگرد را در کارگاه توسط دستگاه مخصوصی که از سایر عوامل مرطوب کننده جلوگیری می کند باز می شود. دلیل این امر جلوگیری از بروز زنگ زدگی در میلگرد می باشد.

استفاده از کلاهک های نایلونی یکی از رایج ترین اشتباهات در حمل و نگهداری میلگرد می باشد. گاهی اوقات خود پوشش نایلونی خطر زنگ زدگی را افزایش می دهد. بنابراین اگر می خواهید از روکشی برای جلوگیری از زنگ زدن آهن استفاده کنید حتما از روکش های مناسب مانند برزنت استفاده کنید.

بنابراین میلگرد فولادی در واقع برای جبران مقاومت کششی کمتر بتن در سازه های بتنی استفاده می شود. به همین دلیل به آرماتور های فولادی، تقویت کننده بتن نیز می گویند. زیرا بتن عموماً در برابر نیروهای فشاری مقاومت خوبی دارد اما نیروهای کششی باعث ترک خوردن آن می شود. به همین دلیل تقریباً در تمامی سازه های بتنی چه افقی مانند بزرگراه ها و پل ها و چه عمودی مانند ساختمان ها از میله های فولادی برای تحمل نیروهای کششی استفاده می شود.

وایر یا مفتول چیست؟

به میلگردهای کلافی که در سایز ۵٫۵ تا ۸ میل در بازار عرضه می‌شوند، وایر یا مفتول می‌گویند.

تفاوت وایر و راد (میله) چیست؟

تفاوت اصلی بین وایر (Wire) و میله (Rod) این است که یک وایر می‌تواند خم شود، کشیده شود و یا بدون شکستن به هر شکلی پیچ گردد. در حالیکه راد به عنوان یک میله محکم و ضخیم است. آنها عموماً دارای مقطع دایره ای است و نمی‌توانند در دمای اتاق خم شود یا به هر شکلی پیچیده شود.

مفتول GI چیست؟

مفتول یا میلگرد کلاف GI در واقع همان مفتول های فولاد کربنی هستند که به منظور افزایش طول عمر و محافظت در برابر خوردگی توسط لیه از روی پوشش داده شده اند. GI نام اختصاری Galvanized Iron Wire می‌باشد.

ویژگی های میلگرد کلاف

ویژگی‌های میلگرد کلاف

اندازه این میلگرد های تقویت کننده که در واقع قطر سطح مقطع دایره ای است، از ۵٫۵ تا ۱۶ میلی متر متغیر است، اما معمولاً اندازه های بیشتر از ۱۲ میلی متر به صورت سفارشی در کارخانه ساخته می شوند. این میلگرد با سایز ۵٫۵ تا ۸ به نام مفتول یا مفتول که در کارخانه های نورد مفتولی به وسیله نورد میلگرد یا شمش تولید می شود و در ساخت انواع مفتول استفاده می شود. کلاف های تولید شده در سایز ۱۶ کلاف های مقطعی بوده و بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان دارند. میلگرد کلاف ساده با استاندارد RST34 در سایز های ۵٫۵، ۶٫۵، ۸ و ۱۰ نیز موجود است که معمولا در ساخت توری، حصار، زنجیر فلزی، سیم بکسل و … قابل استفاده است.

پس از تولید میلگرد با استفاده از دستگاه مورد نیاز به عنوان کلاف طبقه بندی می شود. فولاد مورد استفاده در تولید میلگرد توسط کلیه فرآیندهای فولاد سازی مانند کوره های باز، کوره های قوس الکتریکی و ترانسفورماتور ها تولید می شود. این محصول از شمش های فولادی نورد گرم تولید می شود که در صنعت به محصولات نیمه تمام معروف است که به صورت سرد کشیده و به شکل مفتول های مختلف فرآوری می شود.

پس از تولید سیم در مرحله نهایی به کلاف تبدیل می شود. کلاف ها دارای قطر داخلی ۸۵ میلی متر و وزن تقریبی ۲۲۰۰۰ کیلوگرم هستند. ابعاد و وزن این کلاف ها با توجه به ظرفیت تولید کارخانه نورد تعیین می شود و وزن های بیشتری از جوش کلاف ها بدست می آید.

قیمت میلگرد کلاف چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت میلگرد کلاف، همانند میلگردهای شاخه ای به قیمت شمش و قراضه وابسته است. به این معنا که همواره مارجین مشخصی بین این دو بازار وجود دارد. مارجین همان حاشیه سود ناشی از تولید و فروش در بازار است. به عنوان مثال معمولا میلگردها حدود ۱۰ درصد بالاتر از قیمت شمش تعیین و قیمت گذاری می‌شوند اما سایز و گرید آلیاژی نیز تغییراتی در پایه قیمت بوجود می آورد.

همچنین عوامل مختلفی در قیمت این میلگرد تاثیر دارند که از جمله آنها می توان به سایر مشخصات و مشخصات کلاف، کاربرد و وزن کلاف، کشش، ساده یا آجدار و … اشاره کرد. با توجه به موارد فوق، خرید میلگرد کلاف با پیچیدگی همراه است و نوسانات بازار موثر بر قیمت این میلگرد بر این پیچیدگی می افزاید. در این راستا تیم فروش ما و مدیران متخصص آهنات آماده مشاوره و پاسخگویی به شما مشتریان گرامی می باشد. برای اطلاع از قیمت این میلگرد به سایت آهنات مراجعه فرمایید.

در این نوشتار سعی شده است به طور کامل به میلگرد کلاف، ویژگی ها و کاربردهای آن اشاره شود. مهمترین کاربرد این محصول در صنعت ساختمان، بحث آرماتوربندی است. کاربردهایی مانند استفاده به عنوان سیم کشش و استفاده در صنعت جوشکاری از دیگر کاربردهای این میلگرد می باشد. آشنایی با این طبقه بندی میلگرد نیز به انتخاب محصول مناسب برای کاربرد مورد نیاز کمک خواهد کرد.

از طرفی دقت شود که این پارامترها، پارمترهایی هستند که اساسا در تعیین پایه قیمت نقش دارند. عوامل دیگری وجود دارند که در نوسانات روزانه بازار دخالت میکنند و قیمت را بالا و پایین می‌برد. از جمله این عوامل می‌توان به قیمت دلار در روز جاری و تغییرات آن نسبت به روزهای گذشته و همچنین نسبت عرضه و تقاضا اشاره نمود. به طور کلی، می‌توان گفت که قیمت میلگرد کلاف تابعی از میلگردهای شاخه ای در بازار نیز می‌باشد و بر اساس یک اصل کلی، قیمت میلگردهای آجدار نسبت به ساده گرانتر است.

شکل و اندازه میلگرد کلاف چگونه است؟

سیم یا سیم مفتول یک محصول فولادی است که برای پردازش بیشتر نورد سرد می شود. اگرچه این محصول دارای اشکال مختلفی است، اما عمدتا به شکل دایره است. قطر ها معمولاً بین ۵ تا ۱۵ میلی متر است و اکثر آنها با استانداردهای ISO مطابقت دارند. قطر داخلی سیم اغلب از ۸۱۰ تا ۹۱۰ میلی متر و خارجی از ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی متر (بسته به تجهیزات سازنده) متغیر است. بنابراین وزن دسته سیم از حدود ۶۰۰ کیلوگرم و بیشتر از ۲ تن متغیر است.

روش ساخت و تولید انواع کلاف

میلگرد کلاف نوعی میلگرد است که از طریق نورد گرم بدست می آید. در واقع، میلگرد کلاف یا وایر راد با کشیدن فلز داغ شده از طریق شافت ساخته می‌شود. به این ترتیب که شافت ها از دو طرف فلز را شکل داده و فشرده می‌کنند، بنابراین یک قطعه فلز را به یک سیم باریک و بلند تبدیل می‌کنند. در انتهای فرایند نورد، این سیم بر روی یک سیم پیچ مخصوص پیچیده می‌شود، که به کمک آن میلگرد کلاف را برای خنک شدن بیشتر در لبه ها می غلتاند. در ضمن، این روش تولید “گرم” نامیده می شود، اما فلز از قبل گرم نمی شود، بلکه هنگام عبور از شاخه ها گرم می شود.

پس از غلتاندن کلاف باید خنک شود.. این فرایند می تواند به دو طریق انجام شود: از طریق هوا یا خنک سازی سریع در آب. خنک کننده هوا برخلاف خنک کردن سریع به طور طبیعی اتفاق می افتد که به فنون خاصی نیز نیاز دارد. پس از خنک شدن، میله آماده انبار کردن و عرضه به بازار است.

تنوع انواع میلگرد کلاف

در بازار جهانی، میلگردهای کلاف از تنوع بالایی برخوردارند. به عنوان مثال جنس کلاف در کشورهای مختلف از جله ایران، می‌تواند از فولاد کربنی، آلومینیوم و حتی مس باشد. همچنین سطح مقطع این کلاف ها هم می‌تواند به صورت دایره ای باشد و هم به صورت شش ضلعی، نیم دایره و مربعی شکل.

از طرفی اگر خودمان را محدود به فولاد کربنی نکنیم، این نوع میلگرد را می‌توان تا سایز ۴۲ نیز تولید کرد. عامل اصلی تعیین کننده پارامترهای فنی نوع ماده ای است که از آن ساخته شده است. ممکن است بپرسید که به طور کلی، از چه جنس هایی میتوان کلاف تولید نمود؟ پاسخ این است که مواد زیادی از جمله آهن، فولاد، برنج، برنز، مس، آلومینیوم، روی، طلا، نقره و پلاتین بسته به نوع کاربرد این قابلیت را دارند که به شکل کلاف تولید شوند.

حمل و نقل میلگردهای کلاف به چه صورت است؟

یکی از نکاتی که در مورد میلگردهای کلاف باید به آن دقت نمود، نحوه حمل و نقل کلاف و انبار کردن آن است. این میلگردها را معمولا بر روی خرکهای چوبی گذاشته و به دلایل محافظتی بهتر از آن، معمولا از تماس مستقیم با زمین خودداری می‌کنند. همچنین بندیل بندی میلگردهای کلاف نیز از چهار طرف صورت میگیرد تا در هنگام جابجایی باز نشود.

میلگرد کلاف یکی از انواع میلگرد آجدار است که هم در جنس و هم در نوع مقطع و سایز دارای تنوع خوبی است. به گونه ای که کاربردهای گوناگون آن از جمله کاربرد در قطعات خودرو گرفته تا پروژه های ساختمانی نشان دهنده اهمیت بالا و تقاضای مصرفی متنوع در آن است. قیمت میلگرد کلاف نیز وابسته به قیمت میلگردهای شاخه و دیگر نکات گفته شده در نوشتار بوده و شما نیز عزیزان می‌توانید برای دریافت قیمت و یا مشاوره خرید با کارشناسان ما در مجموعه آهنات در ارتباط باشید.

فیسبوک آهنات را دنبال کنید .

 

مقالات مرتبط

قیمت نبشی به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
دانشنامه

عوامل موثر در قیمت نبشی

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده و انواع متفاوت نبشی ها تاثیر گذار باشند. با توجه به استفاده گسترده از انواع

انواع ورق فولادی پانچ
دانشنامه

انواع ورق فولادی چیست؟

یکی از پرکاربردترین مقاطعی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انواع صنایع استفاده می شود، انواع ورق فولادی می باشد. انواع ورق فولادی

Call Now Buttonتماس با آهنات
×

شما میتوانید از طریق شبکه اجتماعی واتساپ با واحد فروش در ارتباط باشید ...

×