ورق نوردی چیست؟
تاریخ : 1402/09/11 نویسنده : آهنات
ورق نوردی که به ورق گرم نیز معروف می باشد از انواع محصولات کاربردی فولادی به شمار می رود.
. از این نوع ورق در صنایع مختلف استفاده زیادی می شود. ورق های نوردی در انواع ورق نورد گرم و ورق نورد سرد تولید می شوند که هر یک از این نوع ورق ها دارای ویژگی های خاص خود می باشند.
لیست قیمت ورق
بررسی ورق نوردی
ورق نوردی دارای مزایای زیادی است به همین دلیل از این نوع ورق امروزه استفاده زیادی می شود. در ادامه این مطلب به بررسی قیمت، مزایا، نحوه تولید ورق نورد گرم، انواع ورق های نوردی و... خواهیم پرداخت.
امیدواریم با مطالعه مطلبی که پیش روی شما است بتوانید اطلاعات مفیدی را در مورد این نوع ورق های کاربردی بدست آورید.
انواع ورق های نوردی
ورق نوردی در انواع مختلف زیر تولید می شود:
ورق نورد گرم:
ورق نورد گرم که به ورق سیاه نیز معروف است جزو ورق های نوردی به شمار می رود. این نوع ورق دارای خاصیت های مکانیکی بهبود یافته ای می باشد. از مهم ترین مزیت های این نوع ورق می توان به مقاومت کششی زیاد و قابلیت بالای چکش خواری اشاره کرد. مزایای این نوع ورق باعث شده است که مورد توجه افراد زیادی قرار بگیرد.
لیست قیمت های ورق سیاه
ورق نورد سرد:
برای تولید این نوع ورق ظرافت بیشتری به خرج داده می شود. طراحی این نوع ورق به روش نورد سرد می باشد. برای تولید ورق نورد سرد نیاز به انجام عملیات اسید شویی است. توجه داشته باشید که انجام اسید شویی باعث کاهش ضخامت ورق می شود. از این نوع ورق در صنایع مختلف که نیاز به استفاده از ورق ها با ضخامت پایین هستند استفاده زیادی می شود.
نحوه تولید ورق گرم
نحوه تولید ورق گرم طبق مراحل زیر می باشد:
- برای تولید ورق نوردی باید شمش های فولادی به شکل تختال یا اسلب تبدیل شوند سپس وارد خط تولید می گردند.
- در این مرحله دمای کوره در محدوده دمایی 900 تا 1100 درجه سانتی گراد افزایش پیدا می کند. در این حالت گرما به شکل طولانی و کاملا یکنواخت به فولاد وارد می گردد.
- برای اینکه فلز شکل پذیر و منعطف شود باید تا رسیدن به ضخامتی مناسب از بین غلتک های مختلف به صورت مداوم عبور داده شود. شایان ذکر است که غلتک ها به شکل رفت و برگشت باید از روی ورقی که در جایش ثابت شده است عبور داده شوند.
- بعد از اینکه ورق فلزی به یک ضخامت ثابت رسید باید سرد شود. ورق های نورد در انواع ضخامت های مختلف باریک و ضخامت زیاد تولید می شوند.
- در مرحله آخر تولید ورق گرم عملیات شست و شو با اسید یا سمباده زنی باید انجام شود. می توان گفت این مرحله یکی از مهم ترین مراحل برای تولید ورق های نوردی می باشد.
بررسی کاربردهای ورق نورد
ورق های گرم طی فرآیندی با نام رولینگ یا نورد تولید می شوند. هر یک از ورق های نوردی با ضخامت های مختلف ظریف یا زیاد دارای کاربردهای خاص خود می باشند.
از مهم ترین انواع کاربرد ورق نوردی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنعت خودروسازی
- صنعت ساختمان سازی
- تولید لوله های مخصوص انتقال نفت و گاز
- استحکام دهنده قطعه های مختلف خودرو
- قابلیت استفاده در ساخت زیردریایی
- ماده اولیه برای تولید انواع پروفیل
- قابلیت استفاده در انواع دستگاه الکتریکی مرتبط با مخازن
- ساخت سوله
- قابلیت استفاده در تولید انواع لوازم منزل نظیر ماشین لباسشویی، اجاق گاز و...
- صنعت کشتی سازی
- صنایع حمل و نقل
- کشاورزی
- تولید و ساخت اجزای مختلف ماشین آلات سنگین
لیست قیمت های ورق رنگی
مزیت های استفاده از ورق های نوردی چیست؟
ورق های نوردی دارای مزایای زیادی هستند به همین دلیل در صنایع مختلف از این نوع ورق ها استفاده زیادی می شود.
از مهم ترین مزایای استفاده از ورق نوردی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت بالای چکش خواری
- مقاومت کششی زیاد
- مقاومت ارتجاعی بسیار بالا
- خاصیت های مکانیکی کاملا بهبود یافته در ورق نوردی
- استحکام کششی زیاد
- درجه سختی مناسب و بالا
- خواص مکانیکی مناسب و...
عوامل تاثیرگذار روی قیمت ورق نوردی کدام است؟
قیمت ورق های نوردی مانند سایر محصولات فولادی به صورت روزانه تعیین می شود. عوامل زیادی روی قیمت ورق نوردی تاثیرگذار هستند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قیمت سنگ آهن:
از سنگ آهن برای تولید انواع ورق های نوردی استفاده می شود. در نتیجه می توان گفت افزایش یا کاهش قیمت سنگ آهن می تواند روی قیمت ورق های گرم تاثیرگذار باشد.
مقدار عرضه و تقاضا:
میزان عرضه و تقاضا تاثیر زیادی روی قیمت ورق نوردی دارد. در صورتی که میزان عرضه ورق های نوردی کاهش پیدا کند و میزان تقاضا برای ورق های نوردی افزایش پیدا کند بدون تردید قیمت این محصول نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
تورم جهانی:
تورم جهانی روز قیمت ورق های نوری تاثیر زیادی دارد. در صورتی که تورم جهانی روی قیمت مواد اولیه ای که برای تولید ورق های گرم مورد استفاده قرار می گیرند تاثیر بگذارد بدون تردید قیمت نهایی این نوع ورق ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
هزینه های ناشی از حمل و نقل:
هزینه های ناشی از حمل و نقل می تواند روی قیمت نهایی ورق نوردی تاثیرگذار باشد. در صورتی که برای انجام حمل و نقل هزینه زیادی صرف شود بدون تردید قیمت ورق های نوردی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
میزان ضخامت ورق های نوردی:
انواع ورق نوردی در ضخامت های مختلف 1 تا 100 میلیمتر تولید می گردند. فروش این نوع ورق ها به صورت کیلویی است. در صورتی که ورق های نوردی ضخامت بالایی داشته باشند قیمت آن ها نیز بیشتر خواهد بود.
برند تولید کننده:
کارخانجات زیادی در زمینه تولید ورق نوردی در حال فعالیت هستند. در هر کدام از این کارخانه ها ورق های نوردی را مطابق با استانداردی خاص تولید می کنند در نتیجه نوع مواد اولیه و کیفیت آن ها می تواند روی قیمت ورق های نوردی تاثیر داشته باشد.
نحوه فروش ورق های نوردی
انواع ورق نوردی به صورت رولی، فابریک و شیت به فروش می رسد. ورق های نوردی شیت جزو محصولاتی هستند که به شکل برگه های مختلف و در انواع سایز های متفاوت موجود می باشند.
اگر تمایل دارید ورق گرم را به صورت شیت خریداری کنید باید به قسمت عرض ورق توجه زیادی داشته باشید. ورق های نوردی در انواع شیت ها با عرض های مختلف 1.25 و 1.50 تولید می شوند. برخی از کارخانجات نیز ورق های گرم را با عرض 2 میلیمتر تولید می کنند.
ورق های نوردی به شکل رولی نیز به فروش می رسند. عرض این نوع ورق ها متنوع است و شما می توانید با توجه به نیاز خود عرض ورق های گرم را از بین عرض های مختلف نظیر 1، 1.5، 1.25 و 2 میلیمتر انتخاب کنید.
این نوع ورق ها در انواع ضخامت های بالاتر از 2 میلیمتر نیز تولید می شوند. ورق های فابریک در ابعاد و تعدادی خاص از کارخانجات برای فروش خارج می گردند.
نتیجه گیری:
ورق نوردی جزو کاربردی ترین ورق ها به شمار می رود. در صورتی که تمایل به استفاده از این نوع ورق در صنعت مورد نظر خود دارید بهتر است در زمان خرید ورق گرم به نوع مواد اولیه مورد استفاده در ساخت ورق، برند تولید کننده، ضخامت و... توجه داشته باشید.
شایان ذکر است شما می توانید با توجه به نیاز خود ورق نوردی را به صورت شیت، فابریک یا رولی خریداری کنید.